HYLLER FELLESSKAPET: Daglig leder i misjonsorganisasjonen Wycliffe Norge, Agnes Lid, synes det er fantastisk at så mange ulike misjonsorganisasjoner er samlet om ett tema.

Misjonskonferanse med bred appell: – Det er tid for at vi kommer sammen på tvers av teologisk overbevisning

På den stadig voksende M28-konferansen for unådde folkegrupper er lidenskapen til deltakerne viktigere enn teologien.

Publisert Sist oppdatert

Aldri før har så mange deltatt på konferansen for unådde folkegrupper, M28, i Bergen som ble holdt i slutten av oktober.

Med et 30-talls ulike arrangører og over 200 påmeldte deltakere og ledere står det i sterk kontrast til oppstarten i 2019, med kun fire arrangører.

En av de som ble med i fjor og som er med også i år er Agnes Lid, daglig leder i misjonsorganisasjonen Wycliffe Norge, som jobber med bibeloversettelser.

– Det er kjempeflott å se hele bredden av Kristen-Norge engasjere seg for de unådde. Alt fra de lutheranske til pinsevenner. Vi har et flott fellesskap her, sier Lid.

M28-konferansen

En nasjonal mobilisering for å bevisstgjøre og påminne kristne i Norge om kallet om å nå verdens unådde med evangeliet.

Arrangeres mellom 22.–23. oktober i Bergen for tredje gang.

Startet som et initiativ fra IBRA Media Norge, Troens Bevis, AsiaLink, Credokirken Bergen i 2019.

I år er det 31 misjonsorganisasjoner, bevegelser og enkeltmenigheter som har gått sammen for å arrangere.

Arrangører 2021: AsiaLink, Bibelmisjonen Sporos, BlitzPartner, Credokirken Bergen, DFEF, Det Norske Baptistsamfunn, Evangelisk Orientmisjon, Foursquare Norge, Frikirken, Frontiers, Gå Ut Misjon, IBRA Media Norge, IMF, IMI-kirken, Israelmisjonen, Kristent Fellesskap, Misjonskirken Norge, NLM, NMS, Norea Mediemisjon, Norme, Normisjon, Operasjon Mobilisering, Pinsemisjonen, Salt & Glocal, Share Mission Network, Tent, Troens Bevis, Ungdom i Oppdrag, Wycliffe og Åpne Dører.

Likheter

Lid husker da hun fikk invitasjon på e-post i 2019, men da hadde hun allerede en full kalender. Men så fikk hun høre at M28 var noe hennes organisasjon kunne hatt glede av.

– Vi identifiserer oss med kjernen her som er de unådde. I verden i dag er det 7.000 levende språk, og i fjor nådde vi milepælen på at 700 av dem nå har Bibelen oversatt til sitt språk, sier hun og forteller til at det tilsvaer 90 prosent av verdens befolkning.

– Men det betyr ikke at de marginaliserte gruppene som gjenstår er mindre verdt verken for oss eller Gud, legger hun til.

Bygger fellesskap

I løpet av konferansen legges det opp til foredrag, workshops, nettverksbygging og samtaler. Bønn og lovsang er også en viktig del av opplegget.

Wycliffe-lederen er glad, men ikke overrasket over det stadig økende engasjementet rundt konferansen og temaet.

– Jeg tror Gud gjør dette i vår tid. Tonen skjerpes stadig mot kristne, og det er tid for at vi kommer sammen på tvers av teologisk overbevisning for å markere og bygge fellesskap. Det har en stor verdi.

AGNES LID: Daglig leder i misjonsorganisasjonen Wycliffe Norge.

– Hvordan merker du forskjellene fra organisasjonene og menighetene?

– At de blir mindre viktige når vi har et felles mål; å nå ut med evangeliet. Her er slagordet «med lidenskap for de som ennå ikke har hørt». Som en tverrkirkelig misjonsorganisasjon varmer det vårt hjerte å se det brede engasjementet, sier Lid.

Stifter en forening

Konferansekoordinator og administrasjonsleder i Troens Bevis, Glenn Tønnessen, synes M28 lykkes med å skape enhet.

– Kristne organisasjoner har ofte havnet i en grøft hvor de teologiske ulikehtene har fragmentert oss. Men her på M28 har vi et så ensidig fokus på de unådde, at vi ikke har tid til å krangle. Det er helt fantastisk, sier Tønnessen.

At konferansen engasjerer og de interesserte vokser er ikke noe sørlendingen tar lett på.

– Vi ønsker å ta denne konferansen ett steg videre. Derfor har vi besluttet å stifte en forening, slik at ansvaret ikke ligger på alle de over 30 arrangørene, men under mer formelle rammer. Det tror vi vil gi et godt fundament for fremtiden.

GLENN TØNNESSEN: Konferansekoordinator for M28-konferansen og administrasjonsleder i Troens Bevis.

– Hvor langt sikter dere?

– Vi ønsker å rette blikket ut av Norge. Først og fremst til Skandinavia og Norden. Når vi ser at vi lykkes her, er det naturlig å koble oss på våre naboland også.

– Hvilke utfordringer ser du?

– Vi må tenke mer ungt. På ledernivået i misjonsorganisasjonene er det mange på rundt 60 år. Men vi jobber hele tiden med å forynge både uttrykket vårt og bruke unge talere. Vi trenger å få gitt stafettpinnen videre, sier Tønnessen.

Ny bønneportal

Lørdag ble en helt ny digital bønneportal lansert på konferansen. Hensikten er å legge til rette for strategisk og målrettet bønn for ulike folkegrupper. Målet er at alt fra menigheter til bibelgrupper og enkeltpersoner skal kunne bruke nyvinningen.

Initiativtaker Yngvild Hofstad, som er misjonsleder i Ungdom i Oppdrag, presenterte portalen for de fremmøtte etter å ha jobbet med innholdet i omtrent et år.

– Responsen har vært til å få gåsehud av. Jeg tror allerede vi er oppe i over hundre brukere, sier hun.

YNGVILD HOFSTAD: Misjonsleder i Ungdom i Oppdrag og arrangør under M28-konferansen i Bergen.

Bønneportalen er nok et eksempel på at M28-konferansen tenker på å bygge fellesskap, ifølge Hofstad.

– Vi består av arrangører fra ulike kirkesamfunn, men her kommer vi sammen som en familie. Jeg merker fra i fjor at samholdet bare vokser, sier hun.

– Er du overrasket over at det har blitt en slik enhet mellom deltakerne?

– Vel, det er ikke gitt at det er slik. Det er jo historisk at så mange ulike misjonsorganisasjoner samles om et fokusområde. Og jeg tror ikke det stopper her, sier Yngvild Hofstad.

Powered by Labrador CMS