Nesten 30 millioner i Frelsesarmeens julegryter

Pengene som gis i de ulike grytene brukes av Frelsesarmeen lokalt for å dekke de behov de ser, og de menneskene de møter i sitt arbeid.

Publisert Sist oppdatert

Frelsesarmeen fikk i fjor omkring 30 millioner kroner i sin aksjon gjennom julegryta i desember. Men resultatet var rundt to millioner kroner mindre enn året før.

– Dette er likevel et fantastisk resultat. Julegryta er i hovedsak en kontantinnsamling utendørs, så det er helt naturlig at beløpet varierer litt fra år til år, sier informasjonssjef Andrew Hannevik til Dagen.

Han viser til at i 2016 var det også mange som brukte Vipps, og Frelsesarmeen fikk også penger i nettgryta og gaver gitt med SMS.

– Vi er svært takknemlig for de mange og glade givere som bidrar med penger i grytene hvert år. Julegryta er lokale innsamlinger over hele landet og derfor svært viktig for arbeidet som skjer lokalt. Pengene som gis i de ulike grytene brukes av Frelsesarmeen lokalt for å dekke de behov de ser, og de menneskene de møter i sitt arbeid, sier Hannevik.

Mest i Kristiansand

Frelsesarmeen i Kristiansand hadde den julegryta som samlet inn mest penger i fjor. Det ble gitt omkring 1,2 millioner kroner i gryta som pleier å stå i gågata Markens i sørlandsbyen. De har også utplassert flere gryter, og totalt fikk korpset inn 1,8 millioner kroner på denne innsamlingen.

– Dette er et veldig godt resultat, og vi er godt fornøyd, sier korpsleder Hilde Ørsnes i et tidligere intervju med Dagen.

Hun legger ikke skjul på at pengene som kommer inn gjennom julegryta er veldig viktig i deres hjelpearbeid.

– Disse gavene gjør at vi kan fortsette å hjelpe mennesker som trenger det også i 2017, sier hun.

Dette kan være alt mulig fra mat og klær – til å hjelpe folk som sliter med regninger.

– Det er mange fattige i dagens velstandssamfunn som trenger hjelp. Men for noen kan det være en høy terskel å be om hjelp fra oss blant annet fordi man føler på skam. Samtidig er det et økende antall som tar kontakt fordi de føler seg ensomme, forteller Hilde Ørsnes.

Powered by Labrador CMS