REKTOR: Gunnar Ferstad.

Ny linje skal grave dypere i bibelkunnskapen

Bildøy bibelskole, som eies av Indremisjonsforbundet, går tilbake til røttene når de etablerer en bibellinje fra 
høsten.

Publisert Sist oppdatert

Etter påtrykk fra styret har skolen fått godkjent tre nye linjer og endringer i læreplaner for eksisterende linjer. Dagens disippellinje legges ned. I stedet oppretter skolen bibellinje, vekstlinje og internasjonal linje.

Brevet fra Utdanningsdepartementet (Udir) var uten merknader og ble mottatt med stor glede av bibelskolen før jul, skriver Sambåndet.

Grave dypere

– Bibelskolen Gå Ut Senteret starter opp en ny linje til høsten, Bare bibel. Gjør dere endringer for å ta opp konkurransen med dem?

– Dette har vi jobbet med en stund, så jeg er usikker på hvem av oss som tenkte den tanken først. Bibelkvelder i Oslo i regi av Ungdom i Oppdrag og bibelkvelder på ett av våre bedehus viser at det er stor interesse for å fordype seg i Bibelen. Når vi starter linjen, er det for å kunne grave dypere og mer konsentrert, sier rektor Gunnar Ferstad.

De siste årene har elever på Bildøy kunnet velge vanskelighetsgrad når det har vært undervist fra Det gamle og det nye testamentet. Det er en konsekvens av at studentene har varierende kjennskap til Bibelen.

– Det har fungert bra, men det har variert litt hvor mange som ønsker å gå saktere og hvor mange som vil gå dypere. De siste årene har det vært en overvekt av de som ønsker det mest dyptgripende sporet, sier han.

Internasjonal linje

Fra høsten 2021 vil studentene ved Bildøy få muligheten til å tilbringe 14 uker i utlandet.

– Arbeidet vil være diakonalt rettet, men vi har ikke låst oss til hvor i verden dette blir, opplyser Ferstad.

– Hvorfor satser dere på en internasjonal linje all den tid at dere ikke har noe arbeid i utlandet?

– Det skyldes at vi har hatt en del etterspørsel fra studenter. Når vi oppretter en internasjonal linje, er det et forsøk på å ta pulsen på det vi ser. Vi blir stadig mer internasjonale.

Det er fortsatt åpent hvilket land det vil være aktuelt å sende studenter til, men bibelskolerektoren sier at Midtøsten kan være aktuelt.

– Fordi vi ikke har misjonsarbeid ute, er vi avhengige av samarbeid med andre som har lokal kunnskap. Sånn sett har vi en tyngre vei å gå i det å etablere en utenlandslinje.

KRIK

– KRIK-linjen endres fra høsten til idrettslinje. Betyr det at dere ikke lenger kommer til å samarbeide med KRIK?

– Det betyr ikke noe annet enn at vi har «vasket» læreplanen. Vi ser at det ikke er lurt å ha låst seg til en organisasjon.

Ferstad avviser at det er en konsekvens av at KRIK i fjor høst endret spillereglene og sa ja til at samlevende homofile kan være frivillige ledere på deres leirer.

– Den saken er ikke landet hos oss ennå. Da vi startet arbeidet med læreplanen, var ikke denne saken aktuell.

– Hvilke fordeler er det ved å ikke binde seg til å samarbeide med en organisasjon eller å satse på ett konkret ute?

– Det gjør det mye vanskeligere å endre på ting når det står i læreplanen. Erfaring viser at alt som er låst kan bli hemmende for oss.

Bildøy har i år 93 studenter. Til høsten kan det bli enda flere.

– Vi ligger veldig bra an. Søknadstallene er godt, cirka 20 prosent over fjoråret, og antall ja ligger også over, sier Ferstad.

Powered by Labrador CMS