PROSJEKTLEDER: Mona Graatrud Aronsen (t.v.) leder Pinsebevegelsens nye prosjekt for misjonsturer, Gå. Her fra en nylig arrangert misjonstur til Japan.

Ny plattform gir fullbookede misjonsturer: – Vil gjøre veien fra tanke til realitet kortere

Pinsebevegelsens nye prosjekt «Gå» får misjonsaktører til å juble.

Publisert

I vinter lanserte Pinsebevegelsen prosjektet «Gå». Konseptet er å samle teamreiser til ulike misjonsdestinasjoner på ett sted.

Mange av turene for 2024 er allerede fullbooket.

– Det er veldig gøy å se hvor mye aktivitet det er allerede på siden. Interessen gir oss vann på mølla til det videre arbeidet, sier prosjektleder Mona Graatrud Aronsen.

Hun er selv født og oppvokst som misjonærbarn i Japan. Familien flyttet tilbake til Norge da hun var ni år.

MONA GRAATRUD ARONSEN: Prosjektleder for Pinsebevegelsens misjonstur-konsept Gå.

Misjonsengasjementet har studenten beholdt i voksen alder.

Da Aronsen fikk presentert ideen om Gå-prosjektet i forbindelse med en misjonskonferanse i fjor, ble det naturlig for henne å involvere seg.

– Vi ønsker å skape et større engasjement for misjon gjennom å legge til rette for turer ut dit der arbeidet skjer. Det er et knutepunkt for de som vil oppleve misjon på kroppen, sier hun.

Ambisjoner om 500

Misjonsturene går til alt fra Uganda og Kenya til Romania og Tsjekkia.

Arrangørene er både misjonsorganisasjoner, bibelskoler og menigheter.

På sidene til «Gå» skal interesserte kunne koble seg på den reisen de selv finner mest egnet til sitt engasjement.

UKRAINA: Mona Graatrud Aronsen i byen Lviv, Ukraina. Her leverer hun nødhjelp og nytestamenter sammen med New Life Ministries Norge.

– Pinsebevegelsen drømmer om å sende 500 på misjonsturer i løpet av 2024, sier Aronsen.

– Hvor realistisk er det?

– Det er vanskelig å si. Dette er jo noe helt nytt. Men vi tror at å samle misjonsturene på ett sted vil gjøre veien fra tanke til realitet kortere, sier prosjektlederen.

Bruker sansene

«Gå» konkluderer på sine nettsider at «den beste måten å få et hjerte for misjon, er å bli med ut.»

For Robert Alexander Karlsson stemmer dette utsagnet bra.

ROBERT ALEXANDER KARLSSON: Praktikant i Pinsebevegelsen og medarbeider i Gå-prosjektet.

Han er praktikant i Pinsebevegelsen og fikk mulighet til å bli med på sin første misjonstur til Kenya i november i fjor.

– Det var fantastisk å oppleve så mye på kort tid. For meg ga besøket en helt annen tilknytning til prosjektene, kirkene og menneskene enn hvis jeg skulle lest om det på avstand, sier Karlsson.

KENYA: Robert Karlsson (midten) besøker Ubunifu-prosjektet i Turkana fylke, nord i Kenya. Mannen til høyre hadde nettopp bygd huset som står i bakgrunnen.

Nå bidrar studenten som medarbeider til Gå-prosjektet, et navn som har tydelig link til misjonsbefalingen om å «gå ut og gjøre alle folkeslag til disipler».

– Vi er mange som har et hjerte for misjon og som ber og sender penger til ulike land. Men når du får koblet dette fundamentet sammen med å se, lukte og føle hvordan misjonen slår røtter ute i felt gir det en uvurderlig erfaring og engasjement du tar med deg hjem til Norge, sier han.

Positiv pastor

Michel Andreas Rivas er pastor i Filadelfia Kristiansand. Han har vært deltaker på misjonsturer tidligere og nylig vært arrangør for en tur til Japan for 16 deltakere.

Til denne reisen benyttet de seg av Gå-plattformen.

– Så langt har vi bare positive erfaringer. Vi var en kjempefin gruppe på tur bestående av unge, gamle, lokale og folk fra andre steder i Norge, forteller Rivas.

MICHEL ANDREAS RIVAS: Pastor i pinsemenigheten Filadelfia Kristiansand. Her fra en tidligere misjonstur til Japan.

I Japan besøkte gruppen alt fra bibeltrykkerier til den eneste norske pinsemisjonæren som holder til i landet. Deltakerne fikk lære om kristen tro i Japan og se hvordan menigheter jobber misjonalt.

Tidligere Japan-misjonær Vidar Aronsen, som også er far til Mona Aronsen, var med som reiseleder.

I JAPAN: Turfølget til Rivas i Kyoto, på tempelplassen Fushimi Inari Taisha.

I bagasjen hjem merket Rivas at deltakerne hadde med seg mange inntrykk.

– Det er veldig gøy å høre hvordan de både snakker med hverandre og med meg om opplevelsene. Begeistring og oppmuntring er ord som går igjen. De forteller at de har delt erfaringene sine og anbefalt andre å reise. Vi har allerede planlagt for ny tur neste år, sier pastoren.

Måtte si nei til flere

Etter at Rivas og den kristne organisasjonen New Life Ministries la ut Japan-turen på Gå sine plattformer merket de stor interesse.

Flere søkere måtte han rett og slett si nei til på grunn av fullbooket deltakerliste.

– Det forteller meg at mange er åpne for misjon og brenner for misjon. Men at det kanskje før har vært litt for høy terskel for å reise ut og oppleve misjonsfeltet på kroppen. Menigheter har kanskje ikke helt visst hvor de skal begynne.

Rivas er veldig positiv til at Pinsebevegelsen nå har fått opp en plattform han mener vil gjøre det enklere for personer og menigheter å få gjennomført misjonsturer.

BIBELTRYKKERI: Fra trykkeriet i Tokyo som Vidar Aronsen jobbet med gjennom 14 år som Japan-misjonær.

– Hvorfor har ikke dette skjedd før, tror du?

– Det er ikke godt å si. Men tendensen nå er jo lovende og viser at dette har vært et behov. Hele hensikten er å få flere engasjert i misjon og det tror jeg Gå vil bidra til, sier Rivas.

Ikke bare en ferie

Mona Aronsen og Robert Alexander Karlsson er glade for å høre tilbakemeldingene fra deltakerne.

Fremover håper de enda flere vil la seg inspirere og ta del i misjonsturene. Samtidig ønsker de å understreke en viktig detalj til de som er interesserte:

– Dette er ikke ferieturer, sier Aronsen.

HANDLER OM Å GÅ: Karlsson og Aronsen mener hensikten med Gå-prosjektet er nettopp at deltakerne som har vært på misjonsturer skal komme hjem med et ønske om å gå ut med de gode nyhetene.

Hun utdyper:

– Vårt ønske er ikke å fasilitere en ren ferietur, men fremme en større dimensjon. Det handler om å skape relasjoner, ta del i et misjonsfellesskap og få et personlig forhold til arbeidet. Da øker sjansen for at du tar med deg et engasjement hjem og kan påvirke andre til å få et aktivt forhold til misjon, sier prosjektlederen.

Powered by Labrador CMS