O.J. Simpson er løslatt etter ni år i fengsel
Den tidligere fotballproffen og TV-stjernen O.J. Simpson (70) er løslatt etter å ha sonet ni års fengsel for væpnet ran.
Simpson ble løslatt fra et fengsel i Nevada søndag. Tidligere ble det meldt at han ville bli løslatt mandag.
Nå vil han flytte til Florida og være sammen med venner og familie, opplyste hans advokat, Malcolm LaVergne, før løslatelsen.
Den tidligere amerikanske idrettshelten og skuespilleren er nå 70 år gammel. Han ble i 2008 dømt til 33 års fengsel, men med mulighet for prøveløslatelse etter ni år.
Det formelle klarsignalet for løslatelsen ble gitt i juli.
Stormet hotellrom
Simpson ble dømt for å ha stormet et hotellrom i Las Vegas sammen med fem andre, to av dem bevæpnet.
Der overfalt de to menn som de mente hadde stjålet samlerobjekter fra Simpsons karriere i amerikansk fotball på 1970-tallet.
Simpsons forsvarere har hevdet at dommen for overfallet i Las Vegas var ekstra streng for å veie opp for at han ble frikjent for drapet på ekskona Nicole Brown Simpson og hennes venn Ron Goldman i 1994.
Drapsrettssaken i 1995 fikk enorm medieoppmerksomhet i USA, og den amerikanske befolkningen var dypt splittet i synet på hvorvidt Simpson var skyldig eller ikke.
Står fast på forklaringen
Da søknaden om prøveløslatelse ble behandlet i juli, sto Simpson fast på sin forklaring om at han ikke hadde planlagt å gjøre noe kriminelt. Han ønsket bare å få tilbake eiendelene sine, sa han.
– Hvis jeg hadde hatt bedre dømmekraft den gangen, ville ikke noe av dette ha skjedd, sa Simpson.
Simpsons advokat forteller til KTNV-TV at Simpson ønsker å flytte til Florida for å spille golf og være med venner og familie. Advokaten sier han ikke ser for seg at prøveløslatelsen vil by på noen problemer.
– Oppførselen i fengselet har vært plettfri. Slik forventer jeg at det vil fortsette, sier LaVergne.
Har splittet USA
Interessen for O.J. Simpson fått den siste tida fått et nytt oppsving med den nesten åtte timer lange dokumentaren «O.J.: Made in America» og miniserien «The People v. O.J. Simpson».
Saken avdekket i sin tid en dyp rasekløft i USA.
Da Simson i 1995 ble frikjent for de to knivdrapene, ble dommen tatt imot med vantro av mange amerikanere. Men det var mange flere som mente han var skyldig blant hvite enn blant svarte.
Simpson ble senere holdt ansvarlig for drapene i et sivilt søksmål og dømt til å betale 33,5 millioner dollar i erstatning til ofrenes familier.