BØNN: Muslimer ber og faster under ramadan. Det gjør også kristne som ber om at muslimer skal komme til tro på Jesus, noe som skjer i stadig større grad. Foto: Åpne Dører

Økt forfølgelse og mer bønn under ramadan

Stadig flere kristne vil be for muslimer under fastemåneden ramadan. Åpne Dører har aldri spredd så mange bønnehefter som i år.

Publisert Sist oppdatert

Muslimene er akkurat gått inn i sin fastemåned. Den ble innledet mandag morgen og varer til tirsdag 4. juni om kvelden.

I disse ukene intensiveres også den kristne bønneinnsatsen for muslimer, gjerne ledsaget av faste også blant kristne.

Økt forfølgelse

Under ramadan øker forfølgelsen av kristne i land med muslimsk flertall. De kristnes mottrekk er å be for og velsigne dem som forfølger dem.

– Vi ber både for de kristne som blir forfulgt for sin tro, og for muslimer som forfølger kristne, sier informasjonsleder Linda Askeland i Åpne Dører som har støtte til forfulgte kristne som sitt hovedarbeidsfelt.

– Kristne blir hardt presset i flere muslimske land, og presset er hardere under ramadan enn ellers, sier Askeland til Kristelig Pressekontor.

Rekord

Hun opplyser at Åpne Dører aldri før har sendt ut så mange bønneguider i forbindelse med ramadan som i år. Etterspørselen er rekordhøy.

– I fjor på dette tidspunktet hadde vi delt ut omkring 1.000 eksemplarer av heftet 30 dagers bønn for verdens muslimer. Nå har vi allerede delt ut 1.500 eksemplarer. Det er like mye som vi delte ute gjennom hele ramadan i fjor. Nå har vi ikke mange bønneguider igjen å sende ut, så vi må henvise til nettsiden der det ligger en PDF som folk kan skrive ut selv, forteller Askeland.

Hun opplyser at også andre organisasjoner har hatt økt pågang og at det i alt er distribuert omkring 3.500 bønneguider samt at flere enn før skriver ut fra nettet.

Bønneguide

Flere kristne misjonsaktører oppfordrer til økt bønneinnsats under fastemåneden der det blant muslimer forventes at alle friske, voksne holder seg borte fra mat og drikke fra soloppgang til solnedgang.

Både i Norge og internasjonalt brukes bønneguiden som et hjelpemiddel til felles bønneinnsats og økt informasjon. I Norge gis den ut i regi av Norsk Råd for Misjon og Evangelisering (Norme) som også har koordinert oversettelsesarbeidet. Norme er også et bindeledd til teamet som produserer den engelskspråklige originalen av bønneguiden.

Blant dem som sprer den i egne rekker er Norsk Luthersk Misjonssamband, Ungdom i Oppdrag, Metodistkirken, Frontiers, Frikirken og Åpne Dører.

Gjestfrihet

– Årets bønnekampanje er spesielt fin å bruke fordi årets hovedtema er gjestfrihet, sier daglig leder i Norme, Anne Lise Søvde Valle.

– Kristne som jobber i muslimske kulturer, enten som utsendinger i muslimske land eller her i Norge, får nå en anledning til å vise fram noe av det flotte i disse kulturene, sier Søvde Valle som mener at norsk kultur kan ha mye å lære på dette området. Hun mener også at kristne skal være mindre redde for å snakke om tro med muslimer og at ramadan er en god anledning til å gjøre det.

– Muslimer ser på gjestfrihet som en plikt. Også Jesus la vekt på måltidsfellesskapet, og jeg tenker at ramadan er en anledning for kristne til å være inviterende overfor muslimske naboer både her i Norge og andre steder, sier Linda Askeland i Åpne Dører.

Nettsted

På et eget nettsted, 30dagersbonn.no, blir alle bønnene for hver av månedens 30 dager lagt ut. Her ligger det også andre ressurser til bruk for menigheter, bibelgrupper og lignende, som en kortfilm og svar på ofte stilte spørsmål.

Facebook-profilen 30 dagers bønn for verdens muslimer er opprettet, og det finnes også en egen Instagram-konto for bønneaksjonen.

Dansk radio-utfordring

I Danmark deltar den danske avdelingen av Norea Radio og oppfordrer kristne til å be og faste samtidig som muslimene gjør det, melder den kristne danske avisen Udfordringen.

Mens mange kristnes tanker sendes på bønnens vinger, benyttes også radiobølger til forkynnelse rettet mot språkgrupper med særlig mange muslimer.

Udfordringen bruker spaltene til å oppfordre sine lesere til å bidra i det kristne radioarbeidet. Avisen medvirker til et radiomisjonsprosjekt i Kamerun og Tchad med fulani-talende muslimer som målgruppe.

Det er 27 år siden en gruppe misjonsledere møttes i Midtøsten og følte et tvingende behov for å rette sin oppmerksomhet mot den muslimske verden gjennom bønn. Aldri tidligere er flere muslimer blitt kristne enn i denne perioden, blant annet som resultat av radioarbeid, melder Udfordringen.

Powered by Labrador CMS