TRAKK FRAM HÅPET: Masud Gharahkhani fokuserte på det kristne påskebudskapet om håp da han fremførte Stortingets påskehilsen.

Overrasket i påskehilsen: – Virker som om dette budskapet traff en nerve

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) har fått mange positive tilbakemeldinger på måten han løste årets påskehilsen i sosiale medier på.

Publisert Sist oppdatert

I forkant av årets påske publiserte Stortinget en videohilsen med stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) i sosiale medier.

I løpet av den drøyt halvannen minutt lange talen, tar Gharahkhani opp den kristne delen av påsken opptil flere ganger:

«I en av kirkens viktigste høyttider ligger også håp. Håpet om at mørket ikke skal seire, men at livet vinner over døden.»

«Nærmer seg forkynnelse»

Talen vekket oppmerksomheten til studiedirektør ved MF vitenskapelige høyskole, Hilde Brekke Møller.

Hun skrev i et innlegg på forskning.no følgende om stortingspresidentens gjentakende referering til påskebudskapet i Bibelen:

«Her gjør Gharahkhani noe som de færreste norske politikere ville våge. I alle fall hvis de skulle ha håp om å framstå samlende. Dette nærmer seg forkynnelse.»

Budskap om håp uansett tro

Masud Gharahkhani sier tydelig overfor Dagen at påsken er en kristen høytid, noe han gjentar i talen. Han mener budskapet fra påskeevangeliet er relevant, om man tror på innholdet eller ikke.

– Uavhengig av tro kan man lese Bibelens fortelling om Jesu død og oppstandelse som et budskap om håp. I to år har vi vært gjennom en pandemi som har lagt store begrensninger på livet vårt. Nå pågår det en tragisk krig i Ukraina. Mange har følt og føler nok fortsatt på frykt og mismot. I en tid hvor mye synes mørkt, må vi ta med oss håpet, sier stortingspresidenten.

MUSLIM: Masud Gharahkhani er muslim, men vokste opp som en del av misjonskirken i Skotselv som yngre.

– Hvilke reaksjoner har du fått på talen, og har de vært som forventet?

– Jeg visste jo ikke om folk ville legge merke til hilsenen, men det virker som om dette budskapet traff en nerve. Jeg har mottatt veldig mange hyggelige tilbakemeldinger på hilsenen. Det er jeg takknemlig for, sier han.

Deltok i gudstjenester som yngre

Stortingspresidenten forteller at han i oppveksten ble godt kjent med Bibelens påskefortelling.

– Selv er jeg muslim, men var en del av misjonskirken i Skotselv og deltok på gudstjenester i kirken. Fra barndommen husker jeg at påskens historie gjorde mest inntrykk på meg, sier Gharahkhani.

– Kan det bli for mye fokus på påskeharer, -egg og appelsiner sammenlignet med det kristne budskapet i samfunnet?

– Det skal jeg overlate til hver og en å vurdere selv. I mine mange møter med mennesker i ulike livssituasjoner, får jeg inntrykk av at de aller fleste er åpne for å reflektere over de store spørsmålene i livet, også i en tid hvor sosiale medier tar opp mye av oppmerksomheten vår. Og jeg opplever at mange søker etter håp og noe positivt å lene seg til, sier Masud Gharahkhani.

Powered by Labrador CMS