TALTE: KrF-leder Knut Arild Hareide var med på åpningen av Led15 i Stokke i går. 5-600 mennesker var til stede i går. Led15 varer til søndag.

– Sårbarhet og svakhet skaper nærhet

– Når ledere ikke bare viser styrke, men er åpne om nederlag, blir man bedre som leder, sa KrF-leder Knut Arild Hareide til flere hundre pinseledere.

Publisert Sist oppdatert

Hareide hadde mest et åndelig budskap til en forsamling der han trolig alt har en del sikre stemmer. Partilederen forsikret at han var på rett sted til rett tid. Han hadde simpelthen skoftet stortingsdebatten om eierskap for i stedet å være sammen med pinselederne på åpningsmøtet under LED15 på Oslofjord Convention Center i Stokke i Vestfold.

– Jeg føler meg hjemme her, og enda mer etter at jeg giftet meg med Lisa, fortalte han.

Barnevelsignelse

Da de fikk barn, måtte det en samtale til om hvorvidt arvingen skulle døpes eller bare velsignes. Det gikk som det pleide, mente Hareide: Kvinnen i forsamlingen fikk det siste ordet. Det ble barnevelsignelse, i god pinseånd.

Jesu verdier er en del av det Norge er bygd på, framholdt Hareide og sa at menneskeverdet var det alle snakket om etter 22. juli.

Jesu budskap er at jeg er perfekt akkurat sånn som du er, selv om det ikke vil si at alt jeg gjør er perfekt. Du kan være akkurat som du er også i din ledergjerning, sa han.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Valgte sårbarhet

Åpenhet om eget liv er et prinsipp Hareide praktiserer. Han mente dette er et godt trekk ved en leder som gjør forholdet til medarbeiderne bedre.

– Kan man vise sin sårbarhet og svakhet, skaper man nærhet. Viser man bare sin styrke, det perfekte, gir det avstand, sa han og fortalte hvordan han og kona Lisa valgte å fortelle om hennes søsters bortgang bare kort tid før bryllupet deres.

– Det var en tragedie, men en del av våre liv. Det var noe vi ikke hadde lyktes med. Vi hadde nådde ikke helt fram med det vi skulle gjort. Det ble en inngangsport til at andre kunne og fortelle om sår i egne liv, sa Hareide.

Led15

* Pinsebevegelsens lederkonferanse Led15, 5. - 8 februar.

* Sted: Oslofjord Convention Center, Stokke i Vestfold

* Deltakere: Omkring 1600 ledere på alle nivåer i Pinsebevegelsen

* På talerlisten: Blant andre Sigmund Kristoffersen, Knut Arild Hareide, Martin Cave, Øystein Gjerme, Karl Inge Tangen, Mikael Hallenius og Erwin McManus.

* Hovedtema: «Jesus synlig i kjærlighet og kraft».

På nett: pinsebevegelsen.no

Les også:

Pinsebevegelsen inne til service Pinsebevegelsen er norsk kirkelivs tungetaleeksperter. Nå er tungene ofte borte fra gudstjenestene, men ikke fra menighetslivet.

Pinse til alle «Pinsebevegelsen er ikke en tungetale-bevegelse, men en Jesus-bevegelse». Ordene tilhører Pinsebevegelsens fremste leder i Norge, Sigmund Kristoffersen. Han åpnet Led15 i Oslofjord Convention Center torsdag, og understreket blant annet hvilken hensikt nådegavene skal tjene. Pinse til alle En av den moderne karismatikkens viktigste utfordringer er faren for dyrking av følelser og sterke opplevelser, skriver Dagen-redaktør Tarjei Gilje.

– Sårbarhet og svakhet skaper nærhet – Når ledere ikke bare viser styrke, men er åpne om nederlag, blir man bedre som leder, sa KrF-leder Knut Arild Hareide til flere hundre pinseledere.

Hvem er vi som pinsebevegelse? Pinsebevegelsen er ikke en tungetale-bevegelse, men en Jesus-bevegelse. Pinsevekkelse og pinsebevegelse handler ikke om tungetale, men om Jesus Kristus. Pinsebevegelsen er ikke en tungetale-bevegelse, men en Jesus-bevegelse. Pinsevekkelse og pinsebevegelse handler ikke om tungetale, men om Jesus Kristus, skriver Sigmund Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS