Sier opp pinseleder «av personlige årsaker»
Den tidligere lederen for Pinsebevegelsen i Sverige, mister nå også pastor-stillingen.
Mandag kveld ble Daniel Alm informert om at han blir sagt opp fra sin stilling som pastor og leder ved Pingstförsamlingen i Västerås.
Det melder svenske Dagen.
I fjor høst måtte han gå av som leder for den svenske pinsebevegelsen «Pingst» etter anklager om maktmisbruk «av seksuell karakter» overfor en person som tidligere var underordnet pastoren.
«Det er ytterligere ett tilfelle i mitt liv der en relasjon til en kvinne har gått for langt, og det beklager jeg og skjemmes over», skrev han.
Ansatt, men ikke i tjeneste
Frem til nå har Alm vært ansatt ved forsamlingen i Västerås, men tatt ut av tjeneste.
Nå er han sagt opp.
Det var under årsmøtet til menigheten at avgjørelsen ble kunngjort.
Styret klarte ikke å komme til enighet med Alm, og har nå varslet ham om at han blir sagt opp «av personlige årsaker».
Et uttalelse fra styret ble lest opp for de rundt 250 tilstedeværende, der det ble sagt at Daniel Alms atferd «ikke er forenlig med det vi kan forvente av en pastor og åndelig leder», og at de «ikke har sett noen annen vei fremover» enn å informere ham om oppsigelsen.
– Det er trist, men vi må gå videre. Vi har en menighet, et team og en hel by vi ønsker å være til stede for. På bunnen er det kjærlighet og en trygg menighet her, sier Wivecka Ljungh, nestleder i styret.
Seks måneder oppsigelse
Hun oppfatter det som om menigheten er «ganske enig» i avgjørelsen.
Styret sa også at de «ønsker å fortsette arbeidet med forsoning og oppreisning både for Daniel og andre involverte. Vi ser imidlertid at denne prosessen vil ta tid og må være adskilt fra en ansettelse».
Om to uker iverksettes avgjørelsen. Daniel Alm har deretter en oppsigelsestid på seks måneder, der han vil være fritatt for arbeid, men får lønn.
Alm var til stede
Daniel Alm selv var til stede under årsmøtet, og en kort uttalelse fra ham ble lest opp av en annen person.
Bakgrunnen for Daniel Alms oppsigelse er forhold til to kvinner, som han selv sier har gått for langt, og en tidligere rapport om krenkende behandling og seksuell trakassering, der den uavhengige granskningen likevel ikke ga grunnlag for noen juridiske brudd.