«Silent disco» i en av verdens mest kjente kirker. Motstandere svarer med bønnevake
- Trist situasjon, sier kritikere. David danset også, svarer ledelsen i Canterbury-katedralen.
Torsdag og fredag kveld denne uken arrangeres det såkalt «silent disco» i selveste Canterbury-katedralen. Dette er hovedkirken i den anglikanske kirkefamilien og symbolet på engelsk kirkehistorie.
Billettene koster 25 pund, og 3000 mennesker er forventet å delta på de to tilstelningene. Det blir også servert alkohol i lokalene, skriver Premier Christian News.
Opprop og bønnevake
Arrangementet er møtt med sterke protester. Mer enn 1.500 mennesker har signert et opprop som motsetter seg katedralens beslutning om å åpne kirken for disse arrangementene, og torsdag kveld ble det holdt en bønnevake utenfor bygningen.
– Det handler om bruken av steder. Sykehus er for helbredelse, skoler er for læring, nattklubber er for nattklubbaktiviteter og katedraler er for å tilbe og ære Gud.
Det sier Cajetan Skoworonski, som står bak oppropet og bønnevaken.
Han legger til:
– Å invitere på helt sekulære diskotek å ignorere Gud i sitt eget hus. Det er også å ignorere arven til kristne gjennom århundrene som har lagt blodet svette og tårer i å bygge og vedlikeholde det som et Guds hus, som et hellig sted.
Viser til Kong David
Kirkens ledelse forsvarer arrangementet med at katedraler alltid har vært en del av samfunnslivet og ikke bare som et sted for tilbedelse og misjon.
Domprost David Monteith sammenligner den stille diskoen med klassiske konserter som er vanlig i kirken og minner om at mange kommer innom kirken bare som turister.
Når det gjelder dans, viser han til at kong David danset for Herren og sier at det på ingen måte er et raveparty de har stelt i stand.
Såkalte stille diskoteker blir også holdt i andre engelske katedraler denne måneden, blant annet Ely, Chelmsford og Guildford, skriver Premier.
– Det er en trist situasjon å være i, og vi stiller oss opp ved katedralen fordi den er moderkirken for alle anglikanere, men også svært viktig for alle kristne, sier mannen bak protestene.