Skuespilleren som spilte Jesus som trans kan miste legelisensen
Sexolog og skuespiller i teaterstykket «Evangeliet etter Jesus, Himmelens dronning» Esben Esther Pirelli Benestad nekter å gi opp kampen mot staten.
Esben Esther Pirelli Benestad (73) gjennomgår i disse dager en ny runde cellegiftkur for behandling av kreftsykdommen, som nå også har spredt seg til lungesekken, ifølge God Kveld Norge på TV 2.
Der forteller Pirelli Benestad at kreften er under kontroll og at cellegiften fungerer.
Det plager Pirelli Benestad betydelig mer er at Statens helsetilsyn har sendt et varsel der de vurderer å frata autorisasjonen som lege.
– Det er en systematisk forfølging, slik jeg oppfatter det. Helsetilsynet har, godt støttet av Rikshospitalet, jaktet på meg de siste 20 årene. De leter med lykt og lupe etter noe å ta meg på. Det er en liten gruppe som ønsker at jeg ikke skal være i virke, og denne gruppen har stor makt, sier sexologen til tv-kanalen.
Introdusert for kristenfolket
For mange i Kristen-Norge ble Esben Esther Pirelli Benestad et kjent navn først i høst.
4. september var det nemlig norgespremière på «Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning» i Hamardomen der Pirelli Benestad spilte hovedrollen som Jesus – som transperson.
– Jeg var selv usikker da jeg så den tittelen og kunne ikke si ja til rollen før jeg hadde lest hele manus. Men da jeg hadde gjort det, tenkte jeg at dette er lys, kjærlighet og inklusjon. Om man ser hele stykket, har man selvfølgelig sin personlige rett til å finne det krenkende. Det inneholder veldig mange kjente historier som, sa Pirelli Benestad til Dagen i september.
Frykter død
Nå er det annen kamp 73-åringen kjemper fordi flere bekymringsmeldinger har blitt sendt fra fastleger til Statsforvalteren i Agder – blant annet fordi Pirelli Benestad har unnlatt å henvise pasienter videre til Rikshospitalet.
Den kjente legen og sexologen mener på sin side at et eventuelt tilbakekall av autorisasjonen kan føre til død.
– Det verst tenkelige er at jeg mister autorisasjonen. Jeg dør ikke av det, men det er det en del andre som gjør. Personer som er helt avhengige av meg for å få hormonbehandling. Som ikke vil til Rikshospitalet av ulike årsaker, legger Benestad til, ifølge kanalen.
Pirelli Benestad mener Statens helsetilsyn ikke forstår at Rikshospitalet har mindre kompetanse på dette området.
– Fakta er at jeg forsøkte aktivt i ti-tolv år på å få til noe med Rikshospitalet, uten hell. Bare det at det er ni måneder lange ventelister ... Det er latterlig, sier Pirelli Benestad til TV 2.
Aase Aamland hos Statsforvalteren i Agder svarer med at i disse sakene ble det konkludert med brudd på helselovgivningens krav til forsvarlighet, journalføring og informasjon.