For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Hagia Sofia: Etter en rettsavgjørelse i juli 2020 kunngjorde president Recep Tayyip Erdogan at den gamle katedralen Hagia Sofia i Istanbul skulle gjøres om fra museum til moské. Beslutningen skapte splittelse mellom sekulære, kristne og islamske grupper i Tyrkia. Tusener strømmet til den første fredagsbønnen.

Slik blir kristne et pressmiddel for Tyrkia

Fordi kristne ikke har full trosfrihet i Tyrkia, kan president Erdogan bruke dem som pressmiddel overfor utlandet, hevder to menneskerettighetsorganisasjoner i en ny rapport.

Publisert Sist oppdatert

Det er likevel ikke bare president Recep Tayyip Erdogan som er en trussel mot trosfriheten, påpekes det i rapporten. Fordi diskrimineringen er innebygd i lovverket og de statlige strukturene i Tyrkia, vil kristne bli stemoderlig behandlet uansett hvem som sitter ved makten.

«Turkey: Challenges Facing Christians 2016-2020» heter rapporten som er laget av International Christian Concern (ICC) og Middle East Concern (MEC). Dette er to organisasjoner med lang erfaring fra arbeid med trosfrihet.

Gjennom en rekke eksempler viser de hvordan kristne ikke bare blir systematisk diskriminert, men også kynisk brukt som et politisk pressmiddel.

Powered by Labrador CMS