Starter første misjonslinje på videregående

Norge har vært et misjonsland i 150 år. Nå skal kunnskapen formidles videre.

Publisert Sist oppdatert

Antall langtidsmisjonærer har de siste ti årene gått ned. Det vil gjerne den kristne videregående skolen KVGS Vennesla bidra til å endre. Til høsten starter skolen opp misjonslinje.

Linjen er en studiespesialisering med fordypning i misjon. Fag som sosialkunnskap og politikk og menneskerettigheter vil være en del av spesialiseringen.

Misjonslinjen inneholder dessuten et utenlandsopphold i Israel og et afrikansk land.

– Jeg har lyst til å se hvordan andre har det og kunne være til hjelp for andre. Dessuten ønsker jeg å se verden og utfordre meg selv, sier Amalie Kleveland (16), som er en av søkerne.

Hun vurderer selv å reise ut som misjonær senere i livet.

Cecilie Marie Røinås (16) har også søkt misjonslinjen.

– Jeg tror denne linjen kan bli veldig lærerik. Det virker spennende, sier Røinås.

16-åringen er interessert i misjon og skal i sommer på en misjonstur sammen med flere andre ungdommer til Ungarn.

Få søkere

Så langt har bare fire elever søkt på misjonslinjen. Årsaken er at man ennå ikke har brukt ressurser på markedsføring, mener rektor Harald Rønning.

De neste ukene skal skolen forsøke å rekruttere flere ved å besøke menigheter i bibelbeltet og markedsføre seg selv i sosiale medier. Men om det bare blir fire elever blir det likevel misjonslinje.

– Vi starter opp uansett, sier Rønning.

– Ikke flinke nok

Et av målene med den nye linjen er å formidle kunnskap om tverrkulturell forståelse og integrasjon.

– Norge har vært et misjonsland i 150 år. Vi sitter på en gullgruve av kunnskap om både tverrkulturell kommunikasjon og forståelse. Men vi har ikke vært flinke nok til å formidle denne til neste generasjon, sier Kent Andersen, initiativtaker og prosjektleder for misjonslinjen.

Han tror dessuten at erfaringene frikirkeligheten har hatt med integrasjon av innvandrere kan komme til nytte.

– Kirkene er i fronten når det gjelder integrasjon i Europa. Det er frikirkene som i største grad integrerer innvandrere og driver sosialt arbeid. Vi har noen nøkler vi vil gi videre til våre elever, sier prosjektlederen.

Lærerne på misjonslinjen skal blant annet hentes fra Pinsemisjon og Ibra media, som er misjonsorganisasjoner i Pinsebevegelsen.

Powered by Labrador CMS