Stor pågang for Hurdal
Etter få måneders drift har Hurdal leirsted GUS allerede rundt 7000 overnattingsdøgn booket for 2016. Pågangen gjør at oppgraderingsplanene framskyndes.
– Vi var ganske trygge på at dette var et attraktivt leirsted, spesielt for større grupper. Likevel er vi litt overveldet av antallet bookinger, sier avtroppende styreleder for Gå Ut Senteret, Ole Martin Rudstaden, til KPK.
Før jul i fjor vedtok Normisjon å flytte Gå Ut Senteret til Trondheim for å sikre videre drift av skolen. I mars ble det klart at de gamle lokalene skulle benyttes til leirdrift, under navnet Hurdal Leirsted GUS.
– Vi håper at det skal bli mer liv på GUS i Hurdal enn noen gang, uttalte Rudstaden til KPK den gang.
Kanskje får han rett. 1000 overnattingsdøgn er booket for 2015. For 2016 er utsiktene enda bedre, rundt 7000 overnattingsdøgn er allerede booket.
Fortgang i planene
Den positive starten gjør at Gå Ut Senteret kan framskynde planene sine for å utvikle og oppgradere leirstedet.
– Vi har budsjettert med et par år på å bygge oss opp, det er en del investeringer som må gjøres. Når vi nå får så mange overnattingen setter vi opp tempoet. Det vi hadde planlagt i 2016 setter vi i gang nå, og mesteparten av det vi hadde tenkt å gjøre i 2017 regner vi med å få ferdig i løpet av 2016, sier Rudstaden.
Det er Gulsrud booking som har ansvar for booking og drift av leirstedet. Ole Martin Rudstaden gir samarbeidspartnerens omfattende nettverk mye av æren for den gode starten.
– De har et kjempestort nettverk, det har hjulpet oss veldig. Foreløpig er det svært få fra Normisjon som har tatt leirstedet i bruk, sier han.
LES: Hvordan kan folk ikke tro på Gud?
Få fra egne rekker
Ifølge markedsansvarlig Erik Bechensten i Gulsrud booking er 90-95 prosent av gjestene kristne grupper, hovedsakelig konfirmanter.
– Enn så lenge er det svært få grupper fra Normisjon. Vi ønsker ikke å fiske kunder fra de andre leirstedene de driver. Vi har ni andre overnattingssteder som vi formidler, og noen velger nå å bytte over til Hurdal Leirsted GUS, fordi det passer behovene deres bedre, sier han.
Med over 200 sengeplasser kan grupper som tidligere har måttet dele seg nå oppholde seg på samme sted, i Hurdal.
Bechensten er ikke spesielt overrasket over at så mange booker leirstedet.
– Vi så potensialet i Hurdal med en gang. Det finnes ikke mange leirsteder som kan ta i mot så mange overnattende. I tillegg er nærheten til Oslo er en vesentlig suksessfaktor, sammen med rimelige priser, sier han til KPK.
Han forteller at mye handler om nettverk når de skal fylle opp sengeplassene.
– Vi har hatt flere grupper som vi ikke har hatt et sted til fordi vi ikke har hatt stor nok kapasitet. Når vi nå har Hurdal i porteføljen så tar vi kontakt med dem igjen. Det handler om å ha følere ute i markedet, sier han.
Overskudd fra 2017
Erik Bechensten tror tallene for 2016 vil bli enda bedre i løpet av de kommende månedene.
– Tradisjonelt er august og september høytid for bookinger. Da legges planene for det kommende året. Leirstedet i Hurdal bør være fullt hver helg og hele sommeren, sier Bechtensten.
Også Ole Martin Rudstaden ser positivt på framtiden.
– Vi kan nok ikke regne med å tjene noen penger hverken i år eller neste år, men vi må ha et langsiktig perspektiv, og fra 2017 tror jeg vi kan sitte igjen med et sekssifret overskuddstall i årsregnskapene, mener han.