VISJONÆRE: Rektor Kjetil Vestel Haga (fra høyre), salgs- og driftssjef i BCG, David Fredriksen, og økonomi- og administrasjonsleder, Tommy Land, samarbeider om spennende prosjekter ved Bibelskolen i Grimstad. – Det er han som er den visjonære, sier Fredriksen, og nikker mot rektoren.

Tar visjoner på alvor

Bibelskolen i Grimstad skal innvie sin egen kirke i år. Nå står et sjelesorgsenter på ønskelisten.

Publisert Sist oppdatert

«Wish it, dream it, do it», står det på veggen bak skrivebordet til rektor ved Bibelskolen i Grimstad, Kjetil Vestel Haga.

Skolen han leder er ikke bare full, men har endatil hatt venteliste ved skolestart de siste årene. Bibelskolen i Grimstad har gått fra å være en norsk bibelskole til også å bli en skole med internasjonal profil. Fra sørlandsbyen sender skolen sine litt over hundre studenter til landene Japan, Thailand, Sør-Afrika, Jordan, Libanon, Ecuador eller Cuba.

Rektoren gleder seg over utviklingen.

– Men dette er skjørt, så jeg vil ikke skryte av det. Det er hardt arbeid hvert år. Jeg kjenner på takknemlighet for at så mange vil gå på bibelskole.

Samler organisasjonen

I 2015 stod Normisjonshallen klar. Den kan samle hele organisasjonen til stormøter, slik den gjorde mellom 10. og 15. juli under generalforsamlingen til Normisjon og Sommer i Sør-festivalen.

– Vi har en godkjenning for 1.500 mennesker, opplyser rektoren.

Han er glad for kirken som er under konstruksjon et steinkast fra det opprinnelige bibelskolebygget. Norkirken, med en prislapp på 38 millioner, skal etter planen stå ferdig 1. november og innvies første helgen i desember.

– Tjenestedimensjonen er viktig for studentene. De trenger å få praksis og å ha tilknytning til en menighet.

– Tenker forretning

Haga synes det er spennende å tenke forretninger rundt bibelskolen. Cateringselskapet knyttet til skolen leverer mat til festivaler, messer, konferanser og andre store arrangement samt til familiefester som bryllup, dåp, konfirmasjon, minnestunder og store dager. Det tilbys koldtbord, tapas, gatemat, og såkalt husmannskost. Ønsker man å få en kokk hjem, er også det mulig.

– Jeg er sikker på at vi ligger i toppsjiktet på internatmat for studenter, sier rektoren.

Han er glad for synergieffekten.

Skolen driver også forretning på Normisjonshallen, et bygg som også har kommet bibelskolestudentene til gode.

– Vi er ikke en getto. Vi har mange lokale fotballag her i «Bibelhallen», som de kaller den, sier rektoren og smiler. Han ramser opp lag som Jerv, Ekspress og Amazon.

– Bedriftsidretten er også her, skyter David Fredriksen inn. Han er salgs- og driftssjef i selskapet, men har i tillegg en liten stilling ved skolen.

– Separat økonomi

Fredriksen informerer om at rundt 1.000 mennesker kan campe samtidig i området rundt bibelskolen.

– Vi får et stevneområde som er unikt i Norge, mener han.

– Da Normisjonshallen stod klar, fikk vi en stor møtesal som gjorde at vi ikke trengte å flytte noe utenfor området. Når kirken også blir ferdig kommer alt til å være samlet under ett. Det blir intimt og godt, sier han.

Forretningsdriften er organisert i et eget selskap, Bibelskolen catering og gjestehus (BCG). Det omsatte for litt over åtte millioner i fjor. Av dette var tre millioner catering til byen, en million var inntekter på hallen og tre millioner knyttet seg til sommerdriften. Den siste millionen er salg av mat til bibelskolen. Siden 2014 har selskapet drevet med overskudd på mellom 200.000 og 500.000 kroner.

Stort: Det er plass til telt og campingvogner på gressplenen m­ellom Normisjonshallen, den nye kirken og Bibelskolen i Grimstad.

– Det er klare regler

Rektoren kommer tilbake til synergieffekten:

– Vi har mye utstyr som skolen bruker for en billig penge, sier han og viser som eksempel til anlegget som musikklinjen disponerer.

Økonomi- og administrasjonsleder Tommy Land presiserer at økonomien til skolen er adskilt fra forretningsdriften.

– Det er klare regler og tydelige skillelinjer mellom forretningsdriften og skolen som gjør at det ikke går penger ut eller inn av det systemet. Men vi kan tilby et bedre produkt til studentene ved å bruke det som er blitt kjøpt inn på området.

Haga har et håp om at forretningsdriften i sterkere grad skal støtte opp om bibelskoledriften. I dag samler bibelskolen inn rundt 1,6 millioner i året i gaver.

– Skolen mottar statsstøtte, men er i tillegg avhengig av faste givere for å kunne drive skolen godt, sier Land og nikker.

Har en drøm

Internat nummer fem på Bibelskolen i Grimstad var i sin tid bygget som et sjelesorgsenter, men ble gjort om til internat da det ble behov for det.

Nå drømmer rektoren om å bygge et veilednings-, retreat- og sjelesorgsenter på skolen.

– Vi ser at unge mennesker i dag har et økende behov for samtaler og oppfølging.

Han ser for seg at senteret kan være et samarbeidsprosjekt med ulike fagmiljøer i Norge.

– Vi har folk som kan komme hit for å undervise, men kan ikke invitere dem fordi det er fullt. Hvis vi hadde hatt et slikt senter hadde vi vært forut for vår tid, sier Haga.

Powered by Labrador CMS