The Send: – Ga nytt håp etter krevende år i engelsk kirkeliv
7. juli ble The Send arrangert i London. Over 6.000 billetter ble solgt.
To år etter at The Send ble arrangert i Telenor Arena i Oslo, står England og Irland for tur.
I London sist helg ble det solgt i overkant av 6.000 billetter. Over 1.700 ga respons på kallet til misjon, og mer enn 200 responderte på frelsesinnbydelsen, ifølge arrangørene.
Arrangementet varte i fire og en halv time og besto av korte appeller, forbønn, forkynnelse, lovsang og kall til frelse og misjon.
– En kjempestor opplevelse
Andreas Nordli, leder for Ungdom I Oppdrag i Norge, har vært en pådriver for konferansen og var med lørdag.
– Det var en kjempestor opplevelse. Først og fremst personlig, siden jeg har jobbet med dette siden januar i fjor. Det har blitt et betydelig antall flyreiser mellom Norge og England, sier han til Dagen.
– Dette må vi få til
The Send UK ledes av John McGuinley, tidligere prest og leder av New Wine i England (Oasebevegelsen). Han driver i dag et kirkeplantingsprosjekt.
Sammen med et par andre kirkeledere deltok han på The Send i Telenor Arena i 2022.
– Responsen deres var at «dette må vi få til i England».
Økonomisk og juridisk ansvarlig
Det er Ungdom i Oppdrag England som står som økonomisk og juridisk ansvarlig for The Send i England, og samlingen i London var den første av seks større regionale samlinger.
De neste skal avholdes i mars i følgende byer: Cardiff, Manchester, Dublin, Belfast og Glascow.
I tillegg skal det avholdes mindre samlinger rundt om i hele landet, hele året gjennom.
Bygge bevegelse
– Til slutt vil det kulminere i et stort The Send-møte i London neste år. I likhet med arrangementet i Telenor Arena, vil det vare i ti-tolv timer, sier Nordli.
Han sier at målet er å bygge en bevegelse i England der unge kristne gis rom til å formidle evangeliet, blir kalt til misjon, etablerer skolelag og bønnegrupper og starter nytt ungdomsarbeid i ulike kirker.
Frelsesinnbydelse
Over 200 ga respons på frelsesinnbydelsen i London, ifølge arrangørene.
Erfaring fra tilsvarende arrangement tilsier at en av fire av de som rekker opp hånden er personer som tar imot Jesus for første gang, ifølge UIO-lederen.
590 skal ha gitt respons på misjon til unådde folkeslag. De vil bli fulgt opp av engelske misjonsorganisasjoner.
– England har vært gjennom krevende år
Ifølge Nordli har engelsk kirkeliv vært sterk preget av Mike Pilavachi-saken. Han var grunnlegger av den karismatiske bevegelsen Soul Survivor. Etter anklager om overgrep trakk han seg fra sine lederroller i Den anglikanske kirke og Soul Survivor i fjor sommer.
– England har vært gjennom krevende år. En del kristne ledere mistet håpet etter avsløringene som kom fram. Det har skjedd en dramatisk nedgang i kristent ungdomsarbeid i hele landet, men parallelt med det kommer også en del unge til tro, mener Nordli.
En forsoningsprosess
Han er takknemlig for det som skjedde i Wembley Arena lørdag.
–Det ga nytt håp. Men det aller største var samarbeidet mellom mange kristne menigheter og organisasjoner.
– Aktører som ikke har snakket med hverandre på årevis har sittet i samme rom og har begynt å snakke sammen. En forsoningsprosess har startet, sier han.
Bidragsytere
Av talere og bidragsytere var det en god blanding av unge og eldre, hvorav de fleste var fra England. Blant disse var Nicky Gumbel, Andy Byrd, Upperroom, Circuit Riders, Betty King, Naomi Peachey og James Aladiran.
Halvparten av de som holdt appell lørdag, var migrantkirkeledere.
– De har en mer klassisk vekkelsesforkynnelse om omvendelse, hellighet og kors. Det blir tatt godt imot, sier Nordli.