The Send til flere byer og nye land: – Målet er å kalle unge mennesker
The Send vil bli arrangert i nærmere ti byer i Norge, Sverige og Danmark de neste to årene. UIO-leder Andreas Nordli ser konturene av en internasjonal bevegelse.
To år er gått siden The Send ble arrangert i Telenor Arena i Oslo. Den gangen samlet arrangementet drøyt 9000 deltakere.
I fjor ble det arrangert lokale arrangement i regi av The Send i tre norske byer: Oslo, Kristiansand og Stavanger.
Og 7. juli i år var det «kick off» for The Send i England og Irland.
Frelsesinnbydelse
Over 200 ga respons på frelsesinnbydelsen i London, ifølge arrangørene.
Erfaring fra tilsvarende arrangement tilsier at en av fire av de som rekker opp hånden er personer som tar imot Jesus for første gang, ifølge UIO-lederen.
Arrangementet i London samlet rundt 6000 unge. Men det viktigste er ikke hvor mange som kom, men samarbeidet og enhetsarbeidet som lå bak, mener Nordli.
Sprer seg
The Send sprer seg til ulike byer og kontinent. I oktober blir det et arrangement i New Zealand. I mai og juni neste år skal The Send arrangeres i Armenia og Finland.
Torsdag denne uken ble det kjent at det også planlegges flere samlinger de neste to årene i nabolandene Norge, Sverige og Danmark.
På alle disse stedene er det snakk om et arrangement som varer i fire til seks timer. Deltakerne vil fortsatt bli utfordret til å ta imot Jesus, engasjere seg i misjon eller forplikte seg til ulike trospraksiser.
– Målet er å kalle unge mennesker til etterfølgelse av Jesus og misjon i inn- og utland, sier Nordli.
Innlandet, Sunnmøre og Østfold
Nordli lister opp de stedene det er aktuelt å arrangere The Send, men foreløpig er det bare tre som er offentlig kjent.
I februar neste år braker det løs på Hamar, og i juni samles unge til The Send i Ålesund. Og på høsten blir det enda et arrangement i Halden.
– I 2022 så vi for oss at det ville bli en engangshendelse, men i ettertid ser vi at konseptet har fått masse spin off-effekter, sa Nordli til Dagen tidligere i sommer.
– Har gått litt under radaren
De siste årene har det kommet mange rapporter om unge som kommer til tro, og unge som ønsker å leve som radikale kristne.
Nordli sier han er overrasket over at ikke voksengenerasjonen har fått med seg det som skjer blant unge rundt i Norge.
– Det har gått litt under radaren. I UIO ser vi unge mennesker komme til tro nesten hver eneste uke gjennom ulike team.
– Mer kompromissløse
– Det som er forskjellig nå, sammenlignet med fem år tilbake i tid, er at de unge er mer kompromissløse i møte med troen. Kanskje er det uttrykk for at de er en minoritet, og at den eneste måten å overleve på som kristen er å gå «all in», legger han til.
Når The Send spres til nye steder, skyldes det i stor grad at lokale kristne ønsker at det skal bli arrangert i deres by.
Men UIO sentralt tar også kontakt med kristne på steder der de tror det vil passe bra å arrangere et slikt arrangement.