FIKK FESTINVITASJON: Per Waardal, spesialrådgiver i Bergen kommune, fungerte som tilsynsfører ved sykehjemmet Fundación Betanien da den tidligere presten Are Blomhoff hadde ansvar for stedet. Blomhoff tilstod i forrige uke å ha underslått 15 millioner kroner, og at mesteparten av pengene gikk til festing med prostituerte. Foto: Klaus Gustafsson

Tilsynsfører invitert til fest av Blomhoff

Per Waardal var Bergen kommunes tilsynsfører ved Fundación Betanien over en periode på ti år. Han takket pent nei da Are Blomhoff inviterte til fest.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg hadde ingen som helst kontakt med disse festlighetene, sier spesialrådgiver i Bergen kommune, Per Waardal til Dagen.

Tidligere prest og Betanien-direktør, Are Blomhoff, tilsto i Drammen Tingrett i forrige uke å ha underslått 15 millioner kroner. Mesteparten av dette ble brukt på fester med prostituerte.

Blomhoff sa i retten at andre personer som deltok på festene også hadde hatt sex med de prostituerte. Han nevnte ingenting om hvem disse personene var.

Betaniens styreleder, Christian Hysing-Dahl, varslet at han ikke ville gjøre noe mer for å finne ut hvem som har deltatt på fest med Blomhoff.

Bergen Kommune på sin side, ved Karl Henrik Nicolajsen, kunne fortelle at det nå pågår en undersøkelse av de ansatte som har reist til Spania i sammenheng med driftsoppfølging av sykehjemmet Fundación Betanien.

Per Waardal forteller at det fra kommunen har reist ned to-tre ansatte hvert år. Selv har han vært del av dette følget helt siden sykehjemmet ble sitftet i 2001.

Avsløringene nå i etterkant kom som et like stort sjokk på Waardahl, som for de andre involverte i sykehjemsarbeidet.

Blomhoff var nesten aldri til stede da vi var nede på tilsyn. Han hadde ikke noe med det faglige å gjøre. Han reiste påfallende mye til Spania, men det var jo til boligen. Jeg tenkte rett og slett ikke over det noe mer, fortsetter Waardal.

Utelukker kommunefesting

Det var i sykehjemprosjektets startfase at Blomhoff inviterte Waardal og resten av kommunegjengen med på fest. En invitasjon det ifølge Waardal ble takket nei til.

– Vi hadde alltid egne overnattingssteder, selv om vi ble tilbudt å sove på institusjonen. Vi takket alltid nei til middag fordi vi ville ha habiliteten i orden i og med at vi representerte et tilsyn når vi var der nede. Vi takket også nei til å være med på fest, sier han.

Hva tenker du om at kommunen vil undersøke hvorvidt ansatte kan ha deltatt på disse sex-festene?

– Jeg synes det er naturlig å stille spørsmål, men det er bare vi som har vært der. At folk fra kommunen skal ha deltatt på fester stemmer ikke, det er det ingen tvil om, sier Waardal.

– Visste dere hva som foregikk på disse festene?

– Nei, det gjorde vi ikke. Vi fikk et helt normalt spørsmål om vi kunne tenke oss å være med på en fest senere på kvelden, og det takket vi nei til. Det ble med den ene invitasjonen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Post by Dagen.

Betanien-saken

Tidligere prest og direktør i Stiftelsen Betanien, Are Blomhoff, har tilsått å ha underslått 15 millioner kroner.

Underslaget skjedde i sammenheng med hans arbeid for stiftelsens sykehjem i Spania, Fundatión Betanien.

Blomhoff fortalte i retten at mesteparten av pengene ble brukt på fester med prostituerte.

Videre fortalte han at andre festdeltakere hadde sex med de prostituerte som han betalte for.

Powered by Labrador CMS