To kristne nordkoreanere drept
En nordkoreansk kristen ble skutt og drept da han prøvde å ta seg til en bibelskole i Kina, mens en annen ble torturert til døde i en arbeidsleir.
En ikke navngitt medarbeider i Åpne Dører forteller at mannen som forsøkte å ta seg til Kina ble skutt av grensevakter idét han holdt på å ta seg over elven som skiller landene.
- Han var veldig begeistret over sin nye tro, og ønsket å dele evangeliet med sin familie. Han ønsket å gå tilbake til Kina for å studere Bibelen mer, sier Åpne Dører-medarbeideren, ifølge the Christian Post.
Torturert
Den andre kristne som ble torturert, og til slutt drept, for sin tro, skal også ha fått bibelundervisning i Kina. Da det ble kjent at han bekjente den kristne tro, ble han satt i arbeidsleir.
- Vi fikk akkurat vite at han er død. Han ble brutalt torturert for sin tro. Han ble tvunget til hardt arbeid, samtidig som han knapt fikk noe mat, skriver Åpne Dører.
70.000 i arbeidsleirer
Nord-Korea topper listen over hardest forfølgelse av kristne for tiende år på rad.
- Vi vet at kristne dør for sin tro nesten hver dag i Nord-Korea, men det er alltid like vanskelig å akseptere, sier Åpne Dører.
Det er anslått at det finnes mellom 200.000 og 400.000 kristne i Nord-Korea, men tallet er svært usikkert, siden alle må holde sin tro hemmelig.
- Bare å eie en bibel er nok for deg til å bli drept eller sendt i arbeidsleir for livet, sier Åpne Dører.
Ifølge organisasjonen sitter så mange som 50.000 til 70.000 kristne fengslet i arbeidsleirer.
FN vil iverksette granskning
FNs høykommissær for menneskerettigheter, Navi Pillay, kalte for to uker siden inn til en internasjonal granskning av mistenkte menneskerettighetsbrudd i Nord-Korea. Hun beklaget at ingenting har bedret seg siden Kim Jong-un tok over makten etter sin far, og sa at det nå er på høy tid å handle, på vegne av de undertrykte nordkoreanerne.
- Fordi situasjonen lenge har vært alvorlig og ikke ser ut til å bedre seg, mener jeg det for lengst burde vært satt i gang en gransking av brudd på menneskerettighetene i Nord-Korea. Forholdene er både blant de verste og blant de minst grundig granskede i verden, sa Pillay 14. januar.
(Världen idag)