Utfordrer tror forkynnelse er medisin for dårlig økonomi
Reidulf Stige vil jobbe for flere givere i Normisjon.
Reidulf Stige (64) utfordrer Tormod Kleiven (60) i valget til landsstyreleder. Kleiven har enn tøff periode bak seg i rollen.
– Vi har hatt tre år med noen utfordrende saker og det gjør at jeg ser spent på hva som kommer ut av samtalene om fortid, nåtid og fremtid, sa Tormod Kleiven til Dagen like før behandlingen av treårsmeldingen tirsdag. Han innrømmer at han opplever det krevende å være på generalforsamlingen.
Mange hjertesaker
Reiselivsmannen Reidulf Stige stiller som Kleivens motkandidat som landsstyreleder. Før han ble utfordret hadde ikke tanken streifet ham. Stige stiller fordi han tror på Normisjon og vil løfte ytremisjonsarbeidet. Han synes også det bør være to kandidater.
Stige har mange hjertesaker, men nevner barn og ungdom først.
– Med Acta og Soul Children har vi en base for ytre- og indremisjon som er unik.
Han ønsker å løfte frem Bibelen og forkynnelse, og tror det vil føre til at folk stiller seg til tjeneste både hjemme og ute.
Timoteus 2,2 er et sentralt vers for styrelederkandidaten.
– Multiplikasjonseffekten er viktig. Å lære opp noen som er i stand til å undervise andre.
Medisinen for Normisjons dårlige økonomi er forkynnelse av ansvar og direkte utfordring, mener Stige, som selv har engasjert seg i innsamling til den nye Normisjonshallen i Grimstad. Han peker på at det verken er mangel på penger i Norge eller i Normisjon.
– Vi må hjelpe folk å gi for vi trenger både faste forbedere og givere.
Én misjon
Til Dagen sier Kleiven at han først svarte nei til valgkomiteen. Valgkomitéens leder ville imidlertid ikke la ham slippe unna, og han sa til slutt ja, etter forbønn og samtale med andre.
Kleiven er opptatt av å få på plass en sunn økonomi. I fjor gikk organisasjonen med 15 millioner i underskudd. Samtidig er Kleiven opptatt av at organisasjonen skal styres av visjonen, ikke økonomien.
Det viktigste for ham er likevel at misjonen ikke én ytre- og én indremisjon, men én misjon. Landsstyrelederen ønsker at det ikke skal kunne gå an å drive misjon lokalt uten samtidig å være med i «den store sammenhengen».
– Det er der muligheten ligger for at vi får begeistring og bevissthet, og vil være med i det store misjonsarbeidet som skjer.