Veien til makt
Frp-tidslinjen fra 1973 til 2013 i ord og bilder.
April 1973: Stiftelsesmøte i Saga Kino i Oslo for Anders Langes Parti for sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep, forløperen til Fremskrittspartiet.
September 1973:Anders Lange blir innvalgt på Stortinget som en av fire representanter for ALP. Han dør etter bare et år blant de folkevalgte, men blir viden kjent for sin kamp for billigere egglikør på Vinmonopolet. Han ble i 1974 erstattet av Carl I. Hagen som da hadde brutt ut av ALP og dannet Reformpartiet.
Februar 1978: Carl I. Hagen blir valgt til formann i Fremskrittspartiet etter at ALP og Reformpartiet hadde funnet sammen igjen i 1975 på grunnlag av løfter om et helhetlig program og en demokratisk styring.
April 1994: Det mest omtalte og kanskje viktigste landsmøtene i Frps historie på Bolkesjø Turisthotell i Telemark. Det har gått inn i historien som «Dolkesjø»-landsmøtet etter at Carl I. Hagens populistiske fløy vant fram i kampen mot den liberalistiske fløyen. Det førte til at flere av Hagens utfordrere meldte seg ut av partiet.
Oktober 2004: Fremskrittspartiet og Carl I. Hagen lager store bruduljer om statsbudsjettet og nekter å være støtteparti for en regjering de ikke selv er med i. Det inkluderte Bondevik 2-regjeringen. Mindretallsregjeringen måtte i stedet søke budsjettstøtte hos Arbeiderpartiet i Stortinget.
April 2006: Lederskifte i Fremskrittspartiet. Carl I. Hagen går av etter 28 år som partiformann, og overlater roret til mangeårig nestleder i partiet, Siv Jensen. Hun sitter som partiformann i to år inntil partiets landsmøte, som det siste i Norge, endrer tittelen til partileder i 2009.
Oktober 2013: Etter 40 år i opposisjon sørger Siv Jensen for at Frp kommer inn i regjeringskontorene i samarbeid med Høyre. Nå er det Frp som er avhengig av støttepartier i Stortinget for å fortsette i posisjon etter at Siv Jensen, i likhet med forgjengeren, erklærte at de aldri vil støtte en regjering de ikke selv er medlem av.
DAGEN