UL: Olav Vestbøstad oppfordrer flere til å bli misjonærer, men advarer at man må gi opp litt av komforten, sikkerheten og luksusen vi er vant med i Norge.

Vil du bli misjonær?

På en av landets største festivaler for kristen ungdom var budskapet klart. Vi trenger flere misjonærer for å nå de som aldri har hørt evangeliet.

Publisert Sist oppdatert

Rundt 80 ungdommer møtte opp i Natteltet på UL for å høre Olav Vestbøstads seminar «Vil du bli misjonær?».

Olav Vestbøstad har selv vært misjonær i Indonesia og er i dag regionsleder for NLM Utland i Indonesia, Japan og Stor-Kina

– Misjon er et av tegnene på at denne verden går mot slutten. Den siste beskjeden Jesus gav til disiplene sine var misjonsbefalingen. Misjon er Jesus og Guds hjertesak, sier Vestbøstad.

– Dette handler om deg, men det handler enda mer om Gud. Han ønsker at alle skal bli frelst.

Enda ikke hørt

Vestbøstad brukte historiske kart for å vise utviklingen av misjonen i verden siden 1960. Kartene viste at kristendommen spredte seg i Sør-Amerika, Afrika og Asia, men at den fra 1990-tallet gikk tilbake i Nord-Amerika og i Europa.

Under seminaret ble de frammøtte spurt om hvor mange som aldri har fått høre evangeliet.

– Det er 16.900 folkegrupper i verden. Hvor mange av dem er uberørt av evangeliet?

Etter litt småprat i teltet kunne Vestbøstad avsløre at det var rundt 7.000 folkegrupper som aldri har hørt om Jesu gjerninger. Dette utgjør cirka tre milliarder mennesker.

– Det er litt trist at rundt en tredjedel aldri har hørt evangeliet, sier han.

– Hvem skal fortelledem?

Ifølge NLM er rundt en tredjedel av verden befolkning kristne, en tredjedel har hørt om kristendom, men ikke valgt å tro, og den siste tredjedelen har aldri hørt om Jesus på en måte som gjorde det mulig for dem å begynne å tro.

– Selv om all indremisjon i verden lykkes vil det fortsatt være grupper som aldri får høre om Jesus. Hvem skal fortelle dem at Jesus elsker dem? Vil du være misjonær for dem, spør Vestbøstad forsamlingen.

Jobbe blant de unådde

– Av verdens misjonærer er det få som jobber blant de unådde. De som enda ikke har hørt evangeliet. Dette ønsker vi i misjonssambandet å gjøre noe med.

Vestbøstad forteller at NLM samarbeider med lokale kirker der det er mulig, men at i land som Mali og Elfenbenskysten må de styre misjoneringen selv.

Trenger vi misjonærer?

– Trenger vi flere misjonærer? Flere norske misjonærer? Svaret er ja! Men det koster litt.

Den tidligere misjonæren forteller at yrket ikke er noe å bli rik av, selv om inflasjonen i mange av landene NLM jobber er så stor at man fort blir millionær i lokal valuta.

– Er du villig til å gi avkall på komfort? Er du villig til å gi avkall på litt av sikkerheten vi er vant med i Norge? Er du villig til å gi avkall på rikdom for å styrke kristendommen?

Ikke for alle

Vestbøstad oppfordrer de unge kristne på UL til å vurdere om de kan passe som misjonærer, men advarer om at det ikke er for alle. I tillegg til å måtte leve med mindre materielle goder enn et vanlig liv i Norge vil gi, må man også være i stand til å formidle ­evangeliet.

– Du må være trygg i din tro. Hva skal du dele med dem du møter om du ikke er det, spør han forsamlingen.

Vestbøstad forteller at man må være komfortabel med å snakke om Bibelen, Gud og Jesus. De som ikke er det kan øve seg opp.

– Er du ukomfortabel med å prate om Jesus, men tenker på å bli misjonær, bør du øve deg. Det trenger bare være et enkelt vitnesbyrd. Hva betyr Jesus for deg?

Gi muligheten

Mot slutten av seminaret gjentar Vestbøstad hvor viktig det er at de som aldri har hørt om Jesus får muligheten til det. En ting er ateistene som aktivt har valgt kristendommen vekk, men man må ifølge Vestbøstad gi alle en mulighet til å bli frelst.

– Hvordan kan man bli frelst om man aldri har hørt evangeliet? Det du selv har fått, det som betyr noe for deg, det er det mange som lengter etter å oppleve, avslutter Vestbøstad.

Powered by Labrador CMS