TAKKNEMLIGE: Mirjam Omland Skog, Lise Byrkje Dagsland, Ina Marie Berrefjord og Ingeborg Live Røste er takknemlige for tiden de fikk på Holmlia i Oslo.

– Gud har ikke korona

Selv om ­verden har vært stengt ned, har studentene ved Gå Ut Senteret­ erfart at Gud ikke har noen ­restriksjoner.

Publisert Sist oppdatert

34 studenter fra bibelskolen Gå Ut Senteret i Trondheim er for tiden spredt over hele Norge.

Ina Maria Berrefjord skulle etter planen vært i Nepal, og venninnen Mirjam Omland Skog skulle vært i Bangladesh. Men så ble det Holmlia i Oslo i stedet, bydelen der over halvparten av de 40.000 innbyggerne har utenlandsk bakgrunn.

Lockdown

Der delte de ut mat til trengende og tilbrakte mye tid på en digital språk-kafé sammen med innvandrere.

Da hele Oslo-regionen gikk stengte ned de siste ukene før påske, ble de to sittende i en leilighet på 45 kvadrat sammen med Lise Byrkje Dagsland og Ingeborg Live Røsten.

– Været var ustabilt, motivasjonen sank og hele situasjonen virket helt håpløs, skriver de i bloggen sin.

På grunn av smittesituasjonen havnet de etter hvert i Trondheim. Der er de engasjert i Kristent Internasjonalt Arbeid (KIA) og i Salem menighet, som bibelskolen er knyttet opp til. I tillegg jobber de i en internasjonal barnehage og bidrar i konfirmantarbeid i Stjørdal.

«Hele verden har ­kommet hit»

– Vi lever i et Norge som er veldig preget av innvandring. Jeg har ikke vært så bevisst på det tidligere, at vi har «hele verden» rett utenfor døra. Oppfatningen om at vi er veldig ulike, skyldes at vi ikke kjenner hverandre, sier Berrefjord, som opplever at de har fått kontakt med mennesker fra hele verden både på Holmlia og i Trondheim.

– Vi kan ha ulik bakgrunn og tenke ulikt om ting, men vi er alle mennesker. «Innpakningen» ser bare litt forskjellig ut, legger hun til.

Også Skog har erfart at veien til mennesker fra andre kulturer er kortere enn det man skulle tro.

Ukene med praksis i Norge har vist dem betydningen av å drive misjon i eget hjemland.

– Jeg hadde lyst til å erfare hvordan det er å jobbe i en annen kultur. I stedet har jeg erfart at kallet til å nå de vi lever sammen med har kommet tettere på. Det er interessant å se hvor stor interesse det er for den kristne tro, så lenge man er åpen og møter folk med kjærlighet, sier Berrefjord.

Ni byer

34 studenter fra Gå Ut Senteret har praksisopphold i ni byer i Norge disse dager, fra nord til helt sør i landet. Rektor Ørjan Tinnen sier til Dagen at det har vært arbeidskrevende å få på plass helt nye praksisplasser.

– Vi har brukt nettverket vårt. Først og fremst har vi hatt fokus på å knytte til oss gode, lokale mentorer. Så har vi laget et opplegg rundt dem og deres kontakter. Å ha god oppfølging når man er på team, er alfa og omega. Jeg er utrolig takknemlig for de som har lagt til rette for misjonspraksis og bidratt til en meningsfull hverdag for våre studenter. Oppgavene har vært mange og ulike, og de 34 studentene jobber i Den norske kirke, Misjonskirken, Frelsesarmeen, Normisjon, Vineyard, Pinsebevegelsen, KIA, Kirkens bymisjon og Røde kors.

– Hvilke tilbakemeldinger får dere fra teamene?

– De har vært ganske oppløftende. Enkelte steder har det vært redusert aktivitet på grunn av smittesituasjonen. Mitt inntrykk er likevel at de fleste har hatt en god opplevelse, selv om oppholdet ble i Norge og ikke i utlandet, slik vi håpet på.

Gode relasjoner

Berrefjord og Skog forteller at de håpet i det lengste på at de skulle få reise ut. Selv om det ble uker med nedstenging i Oslo, er de takknemlige for tiden de fikk være på Holmlia.

– Det ble en positiv erfaring å bo der. Jeg ville vel neppe flyttet til Holmlia og holdt på med det jeg gjorde om det ikke var skolen, men jeg har fått mange gode relasjoner og fine møter med mennesker som bor der. Det ville jeg ikke byttet med noe, sier Berrefjord.

Skog legger til at om hun flytter til Oslo på et senere tidspunkt, så har Holmlia fått en spesiell plass i hjertet hennes.

Powered by Labrador CMS