Laget feiret 90 år med boller og ballonger
Laget feiret seg selv vidt og bredt onsdag, på sin 90-årsdag. Det var synlig på mange skoler der Laget lever til hverdags. Til høsten kommer den mer formelle jubileringen.
Hva har NKSS gitt deg? Del din Laget-opplevelse i kommentarfeltet nederst på siden!
Ledelsen i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (NKSS) hadde lagt til rette for full feiring med utsendte effekter for at student- og skolelag landet rundt kunne markere Lagets bursdag onsdag.
Det gikk ulikt for seg i form og grad på lærestedene og var bare første del av jubileumsfeiringen av en livsfrisk 90-åring.
- Grasrotfeiring
- Vi har lagt opp til en grasrotfeiring ved å sende ut pakker med materiell til lagene våre og samtidig oppfordre til å arrangere stand, sier fungerende generalsekretær Silje Wiig Andersen til Dagen.
Ballonger med jubileumstekst samt sjablonger for å dekorere eventuelt bakverk med Lagets logo var distribuert. Flere lag tok imot oppfordringen om å spre det glade budskap både om egen eksistens og aktivitet og selve evangeliet. Den som påtraff en Laget-stand onsdag kunne få med seg noe å tygge på både for kropp og sjel. Hefter med Lukas´ versjon av Jesu liv ble delt ut gratis sammen med boller og andre godsaker.
200 boller
- Vi delte ut 200 boller, og de gikk fort unna, forteller Ingvild Svendsen, styreleder i KG-laget på Kristelige Gymnasium i Oslo. Men selv på denne kristne skolen har Laget et betydelig vekstpotensial. 15-20 medlemmer har møtt hverandre jevnlig for kristent fellesskap på skolen, så antallet steg formidabelt da KG-laget vervet ti nye medlemmer i en verveaksjon i januar og februar.
- Bollene ble borte, men ville noen ta imot Lukasevangeliet?
- Ja, mange, men det var også noen som sa nei, forteller Ingvild.
Regionfeiring
Onsdag ble 90-årsdagen også feiret på kontorene i de fem regionene Laget er delt inn i, Nord, Midt, Vest, Sørvest og Sør.
I Oslo var det ekstra grunn til å feire idet Region Øst har vært best i den nylige verveaksjonen. Da fristen gikk ut for et par uker siden var 102 nye lagsmedlemmer hanket inn i hele landet, en stor andel av dem i Oslo. Det var nok til å vinne premien, en konsert i Oslo med det kristne pop-rockbandet Walking Fine.
Den gikk i Storsalen, et halvt steinkast unna Laget-bastionen på Holbergs plass. I kontorene var det bespisning og festtale onsdag. Kveldens taler var tidligere skolelagsprest og generalsekretær i Santalmisjonen, Gunnleik Seierstad.
Mest studentvekst
Oslo Kristelige Studentlag var det dyktigste lokallaget i medlemsvervingen med 20 nye, og studentsegmentet er det som vokser mest hos Laget.
- Den virkelige feiringa nå i vår er ikke festene, men aksjonsukene for Laget der vi opplever at vi kommer nærmere visjonen om å nå lenger ut, sier Silje Wiig Andersen.
Hun mener tellingen av medlemmer er én måte å måle suksess på, om ikke den eneste.
- Vi trenger medlemmer og lag på flere skoler, men mest ønsker vi at skoleelever og studenter skal bli godt kjent med Jesus, og det er ikke så lett å måle som å telle medlemmer, sier hun.
NKSS-ledelsens inntrykk er likevel at det er god giv i arbeidet. I de fem årene Wiig Andersen har jobbet i Laget, har hun særlig sett at studentarbeidet har vokst. Hun nevner blant annet de såkalte Uncover-gruppene, Skepsis-ukene og annen utadrettet innsats. Og mange, både skoleungdom og studenter, melder at Laget er viktig for dem.
Takknemlige
- Vi er enormt takknemlige for alt vi har fått fra dem vi står på skuldrene til. De er kjemper, og det er mange som har tråkket opp veien for oss, sier Wiig Andersen.
Hun påpeker også at man treffer på tidligere lagsfolk overalt, mennesker som har betydning på mange plan i samfunnet.
22. november blir det en mer formell feiring, med stivere snipp og festtaler.
Programmet da er ikke endelig utformet, men det som allerede kan sies er at markeringen vil imøtekomme et sterkt ønske fra mange med mangeårige tette bånd til Laget, etterspurt helt siden 1980-tallet: At alle som har jobbet i organisasjonen kan møtes på ett sted. Der er nemlig alle tidligere og nåværende ansatte invitert.
- I november skal vi ser bakover, men også være framoverlente. Vi har mye å gå til, ikke bare fra, sier Silje Wiig Andersen.
DAGEN