MYSTORY: Simon Loeffel, internasjonal leder for mystory.me brukte helgen sammen med Kjetil Fyllingen til å markedsføre det nye nettstedet.

Oppfordrer kristne til å leve ut troen på nett

Nettkonsulent Kjetil Fyllingen håper kristne vil knuse janteloven og legge ut vitnesbyrdet sitt på mystory.me. – Vi trenger mer lys i mørke, lyder oppfordringen.

Publisert Sist oppdatert

MyStory.me er nettsted hvor kristne kan fortelle sin historie med Gud, og dele den med alle. Siden finnes i dag på ni ulike språk og lanseres i disse dager i Norge.

Kjetil Fyllingen har så langt invitert 30 personer til å dele sine vitnesbyrd, og har fått positivt svar fra litt under halvparten.

Et hjelpemiddel

Han har tro på at den nye nettsiden kan være et hjelpemiddel til å få fortalt andre om sin tro, men registrerer en skepsis blant kristne mot å legge ut en kristen bekjennelse på nett. Han spør seg om det skyldes generell menneskefrykt, eller kanskje en frykt for at det kan redusere jobbmuligheter i arbeidslivet.

– I så fall er det trist, for vi har lover og regler som sier at det ikke er lov å diskriminere noen på grunn av religiøs overbevisning.

Fyllingen viser til bedehusundersøkelsen som ble gjort for Indremisjonsforbundet for et par år siden. Der kom det fram at rundt 70 prosent av de spurte mente at kristne venner ikke er opptatt av å dele sin tro.

– I så måte kan mystory.me være et godt hjelpemiddel, tror han.

Tre grunner

Simon Loeffel, internasjonal leder for konseptet, lister opp tre grunner til at folk vegrer seg for å legge ut vitnesbyrdet sitt på nett.

– Noen opplever at de ikke har en historie å fortelle. Og hvis de har en, så vet de ikke hvordan de skal fortelle den. Videre er de usikre på hvordan de skal reagere hvis folk tar kontakt og vil vite mer om troen.

Han tenker at vi som kristne bør leve på nett, slik vi gjør det i den virkelige verden.

– Vi deler gjerne ting som skjer på jobb, eller hva vi har gjort i helgen. Men hvorfor snakker vi ikke om tro? spør han.

Hver måned øker mystory.me med rundt 25.000 besøkende, og erfaring viser at de som tar kontakt ikke er interessert i objektiv kunnskap om kristen tro, men i livet til de som deler.

– Er troen relevant for livet ditt? Det er spørsmålet folk stiller seg, sier Loeffel.

– Styrket troen min

Liv Nesse Amundsen er en av dem som har fulgt oppfordringen fra Kjetil Fyllingen om å legge ut sitt vitnesbyrd på nett. Da hun ble kristen for få år siden, fant hun ikke kristen tilhørighet noe sted, og begynte å søke på nett. For et halvt år siden kom hun tilfeldig over mystory.me, og opplevde at det var mye godt å lese der som ga næring til troen.

– Det styrket meg i min tro som kristen. Der fikk jeg et fellesskap med fremmede. Vi har utvekslet mailer og delt trosstyrkende erfaringer med hverandre.

Amundsen sin erfaring er at folk hun møter på nett er åpne og ærlige med sine historier, og våger å være åpne om sine svakheter.

– For meg som ikke har en klar tilhørighet til et kristent fellesskap, oppleves det godt, sier hun.

Les og se henne fortelle historie sin på mystory.me: Homecoming queen

25 tilbakemeldinger

Etter at hun la ut vitnesbyrdet sitt i mars, har hun fått rundt 25 tilbakemeldinger.

– Overrasker det deg?

– Ja. I det store og hele har det ført til fin kontakt med flere. Vi tipser hverandre om tilsvarende fortellinger.

– Hvem tar kontakt, kristne eller ikkekristne?

– I all hovedsak er det kristne. Noen av de som har skrevet til meg, har ennå ikke nærmet seg en tro igjen. To av dem har jeg fortsatt kontakt med.

I vitnesbyrdet er Amundsen åpen med at hun er kristen, selv om hun ikke vil kalle det en «happy ending».

Homecoming queen

«Jeg har lett og jeg har søkt, jeg har vært redd for å gå inn i ting fra fortiden, redd for å miste fotfestet igjen, redd for å satse, åpne meg, stole på. Jeg lengter så veldig etter det som en gang var, og jeg er så redd for det som en gang var. Men en brikke er på plass. Jeg er hjemme. Feiret. Hos Gud, omfavnet knuseklemt av en som er glad i meg. Jeg er feiret som en ekte homecoming queen! ...og du? Bortkomne sønner eller døtre, han står klar til å springe mot deg med vidt utstrakte armer!»

– Hadde du betenkeligheter med å legge historien din ut på nett?

– Jeg hadde nok det i starten, men så begynte jeg å se på de andre sine fortellinger. Nå er jeg glad for at jeg har gjort det. Det har åpnet for kontakt med andre.

Amundsen har også tenkt på hvordan arbeidsgiver kan oppfatte et slikt vitnesbyrd, men har likevel ingen betenkeligheter.

– Vi skal være kristne med hele livet vårt. Det er mitt mål, og noe jeg strekker meg etter.

Skilsmisse og gjengifte

I vitnesbyrdet forteller hun om skilsmisse, og senere gjengifte. Folk takker henne for at hun er ærlig med det, og kommer kanskje med tilsvarende fortellinger. Selv synes Amundsen det er trist at fraskilte kan oppleve det utfordrende å forholde seg til et kristent fellesskap.

– Jeg vil ikke påtvinge noen åpenhet, men min opplevelse er at der er mange kristne som tenker at deres historie ikke er spennende. Jeg tror alle har en liten fortelling å dele, og man trenger jo ikke dele alt. Hvis man vitner innad i menigheten, hvorfor ikke gjøre det utad? For meg, der jeg befinner meg nå, er det i alle fall veldig bra, mener hun.

Mystory.me

MyStory.me er nettsted hvor kristne kan fortelle sin historie med Gud, og dele den med alle. Siden finnes i dag på ni ulike språk og lanseres i disse dager i Norge.

Per i dag ligger det 14 vitnesbyrd fra norske kristne på mystory.me.

Hver måned er det rundt 25.000 besøkende på den internasjonale plattformen.

I disse dager blir nettsiden lansert i Norge.

Hver måned er det rundt 25.000 besøkende på den internasjonale plattformen.

Powered by Labrador CMS