Sender stevnekollekten til misjonen
Nesten all kollekt og givertjeneste på sommerens kristne stevner går til misjon. Penger til driften av stevnet skaffer de på annet vis.
- Hvis vi fikk tre faste givere, skulle regionlederen gå i kjole fra Kamerun, hvis vi fikk fem faste givere skulle stevnelederen gå med påtegnet bart og øyenbryn, og hvis vi fikk syv faste givere skulle en veldig hårete mann på leiren barbere leggene sine på scenen. Det skal han i kveld, forteller Brit Hodne i Misjonsselskapet Ung (NMSU) sitt sommerteam.
Hun er blant de som skal få så mange faste givere som mulig under Båt og Bibel-stevnet på Hjelmeland. Pengene som samles inn kommer likevel verken regionlederen eller stevnelederen til gode. De går uavkortet til misjonsarbeidet.
- Både kollekten og pengene fra misjonstivoliet går uavkortet til misjonen vi er med og driver i Misjonsselskapet. Det er så klart noe som går til administrative oppgaver. Det er det alltid, alle som sier at pengene ikke går til noe administrativt lyver, sier Evy Torunn Norvoll, leder for Båt og Bibel og regionleder i NMSU Stavanger.
Båt og bibel sliter ifølge henne ikke med økonomien, og om det skulle skje at de gikk i minus, gjør de leiren til en del av ledertreningen i organisasjonen, og kan dermed regnes under NMSU sitt budsjett som ledertrening.
- Vi får støtte av NMS og regionen til å drive leir og ledertrening. Hvis vi går i minus kan dette være med på å finansiere det, forteller hun.
Sarons dal
Under Troens Bevis' sommerstevne i Sarons dal, samles det inn penger til fem virkegreiner. En av disse er det generelle arbeidet på Sarons dal.
- Vi samler inn til fire prosjekter utenlands. Og så samler vi inn penger til det generelle arbeidet på Sarons dal, forteller Glenn Tønnessen, administrativ leder i Troens Bevis.
I år satser de ekstra på en partnerordning for 1000 innfødte evangelister fordelt over 40 områder.
Skjærgårds
- I år går kollekten under møtene til Kompis-prosjektet til Acta, som skal øke arbeidsvilkårene til steinhuggerarbeid i India, forteller Jarle Storebø, festivalsjef.
Disse pengene går ikke til å dekke noe av festivalen. Det gjør billettinntektene.
- I år kom det ikke så mange som vi håpet i løpet av uken, så sannsynligvis går festivalen med et underskudd, men vi er en stor organisasjon, så overskudd fra andre stevner som Skjærgårdssang og vinter-skjærgårds, kan nok dekke inn noe av det, forteller han.
Ung Landsmøte
NLM Ungs landsmøte og sommerstevne Ung Landsmøte (UL) har hvert år et misjonsprosjekt, som ikke skal gå til å dekke utgifter til landsmøtet.
- For oss er det viktig at kollektpengene som kommer inn på UL går rett til misjon, ikke til å dekke kostnader i UL, forteller prosjektleder for UL, Gjermund Nordhus.
Stevnet satte i år rekord, med sponsorinntekter på rundt en million kroner. Dette er penger de ifølge prosjektlederen er helt avhengige av.
- Det er deltakerne og sponsorer som finansierer UL. Selv om vi i 2013 har tidenes sponsorrekord med rundt én million i sponsorinntekter, har vi en krevende økonomi. Det har vi hatt de siste årene, så vi er avhengig av og dypt takknemlige for enhver sponsorkrone, forteller Nordhus
Korsvei
Korsvei samler inn penger til KFUK/KFUM internasjonalt under stevnet denne uken. I tillegg oppfordrer de til å kjøpe støtteaksjer i Kolibri kapital, som finansierer mikrokreditt i den tredje verden.
- På Korsvei har vi en litt spesiell ordning. Her kan folk betale det de vil for oppholdet. Som regel går det bra, uten at vi trenger å sende ut innsamlingsbrev i etterkant, forteller festivalleder Lasse Heimdal.
- Nå har vi drevet slik siden 1985, så det ser ut til å gå greit, sier han.
DAGEN