For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

BILDER: Melodi Grand Prix junior-vinneren Mathea-Mari Glittenberg (bildet) har forklart i flere intervjuer at sangteksten ble til etter å ha sett hvordan mange av vennene var mer opptatt av å legge ut bilder fra det som var gøy, enn å faktisk være til stede i det som skjedde, skriver Anethe Vidjelund Birkeli.

Søker: Gode eksempler offline

Det positive er jo at både unge og eldre også merker tomheten og savner ekte vare.

Publisert Sist oppdatert

«Hva skal jeg med mat og drikke, bare jeg har 4G?» Slik setter Bergens nye stjerneskudd Mathea-Mari Glittenberg ord på hverdagen for mange. Melodi Grand Prix junior-vinneren har forklart i flere intervjuer at sangteksten ble til etter å ha sett hvordan mange av vennene var mer opptatt av å legge ut bilder fra det som var gøy, enn å faktisk være til stede i det som skjedde.

Det kan se ut til at teksten traff stemmegiverne hjemme, selv om summen av en suveren stemme, rutinert scene-opptreden og et karismatisk smil kanskje hadde vært sterk nok til å vinne i seg selv. Online-samfunnet er imidlertid noe de fleste har en mening om, ganske enkelt fordi ingen slipper unna det. Også jentetrioen Disel fra Vestfold hadde skjerm-livet som tema i MGP jr.

Vi har dessuten sett hvordan NRK Super nylig ble kritisert for årets BlimE-sang. Både barn og voksne oppfattet teksten som ensporet og misforstått idyllisering av fellesskapene i sosiale medier.

Powered by Labrador CMS