Storstilt anti-israelsk kampanje i skolen
En framtid hvor Israel er borte fra kartet er også målet til KFUK-KFUM Globals palestinske samarbeidspartnere.
Inntektene av Operasjon Dagsverk 1. november skal gå til KFUK-KFUM Global og et hjelpeprosjekt for palestinsk ungdom. Dermed gir elever i ungdoms- og videregående skole 20-25 millioner kroner til en organisasjon som kjemper for boikott av seks millioner jøder og to millioner arabere i Israel.
Samtidig vil de norske elevene bli offer for en storstilt anti-israelsk propagandakampanje. Hvordan denne kampanjen kommer til å arte seg, blir mer og mer tydelig.
Elevtinget burde skjønt det allerede da de så KFUK-KFUM Globals firesiders brosjyre presentert før møtet i mars. Den inneholder en serie anklager mot israelsk side, uten at sikkerhetstiltakene settes i sammenheng med palestinsk vold og terror. Palestinsk sides 70 år lange avvisning av to stater for to folk nevnes heller ikke med et ord.
Nå planlegger KFUK-KFUM Global å holde «hundrevis av foredrag» på skoler i forkant av høstens Operasjon Dagsverk. For å gjennomføre dette mobiliserer organisasjonen frivillige i organisasjoner som er minst like anti-israelske som dem selv.
«Bidra til årets Operasjon Dagsverk», heter det for eksempel i et oppslag på nettsiden til Fellesutvalget for Palestina. Ikke langt over oppslaget viser utvalgets logo et kart hvor Israel er radert bort.
En framtid hvor Israel er borte fra kartet er også målet til KFUK-KFUM Globals palestinske samarbeidspartnere. YWCA Palestine er blant frontkjemperne i palestinernes kamp for «rett til å vende tilbake». «Det er i psyken til enhver palestiner at retten til retur er en hellig rett og det kan ikke bli noen fred uten den,» skriver YWCA på sine nettsider. «Den har ingen foreldelse og kan ikke bli fjernet med en avtale eller etableringen av en [palestinsk] stat,» skriver YMCA videre.
KFUK-KFUM Global og deres palestinske venner kjemper for en framtid der mange millioner etterkommere av 1948-flyktninger skal kunne flytte inn i Israel, slik at Israel opphører å være en stat med jødisk flertall. KFUK-KFUM Global kjemper ikke for returrett for etterkommere av noen andre folk som ble flyktninger for flere tiår siden, bare den gruppen som fundamentalt kan endre karakteren til staten Israel.
Dersom norske skoleelever vil hjelpe palestinerne, kan de velge blant en rekke organisasjoner som fokuserer på å gi humanitær hjelp. I stedet har Elevtinget og Operasjon Dagsverk valgt en organisasjon som jobber for å utsulte og utarme seks millioner jøder og to millioner arabere i Israel.
I stedet har de valgt en organisasjon som støtter opp om palestinernes forsøk på å fjerne verdens eneste jødiske stat. I stedet har de valgt en organisasjon som årlig deltar i en hets- og demoniseringsuke mot Israel, «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel».
KFUK-KFUM Global har siden 2014 drevet en kampanje for «bred økonomisk boikott» av Israel. Den gang presenterte de boikott som «et nytt virkemiddel», men de glemte at boikott mot jøder i området startet lenge før staten Israel ble opprettet og enda mye lengre før Israels lovlige okkupasjon av Vestbredden.
Sannheten er at det ikke finnes noe annet virkemiddel som er brukt mer og i større grad enn boikott. Allerede fra 1948 ble boikotten innført som en offisiell politikk fra medlemslandene i Den arabiske liga. Boikotten begynte altså 19 år før Israel erobret Vestbredden og Gaza-stripen i en lovlig forsvarskrig.
I et forsøk på å forsvare sin boikott av Israel gikk KFUK-KFUM Global seg helt vill i ord. «Vår kampanje er basert på internasjonal lov,» hevder de. Snarere tvert imot! Da Sør-Trøndelag fylkesting vedtok boikott av israelske varer i 2005, skrev det norske utenriksdepartementet at «boikott av Israel er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen».
I oktober kommer titusenvis av norske skoleelever til å bli undervist om konflikten mellom israelere og palestinere av folk som aktivt arbeider for utsulting og utarming av den ene parten, og som støtter politikk som vil gjøre at det ene folket mister landet sitt. Hva vil du gjøre for å rette opp bildet av Israel hos skoleelever i ditt nærmiljø?