For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Sverre H. Skilbreid spør: «Hvorfor var de gamle så sterke på å høre om synd?» Illustrasjonsfoto: JLS Photography - Alaska

Synd

I gamle dager var det så mye mer snakk om synd, tenker vi. Og det stemmer vel. Ikke alt var godt med det. Men flere tenker at her mangler det noe i dag. Å være kristen er å leve i omvendelse og hellighet.

Publisert Sist oppdatert

Hvorfor var de gamle så sterke på å høre om synd? Var de laget av noe annet enn oss? Hadde de tøffe liv, og sterke mager som tålte alt? Nei, folk er grunnleggende sett folk, til alle tider, mener i alle fall jeg.

Kanskje det var mer enn synden de gamle så klarere enn oss. Guds bud kan alle forstå til en viss grad. Men det er én ting, sier Paulus, som ikke kom opp i noe menneskes tanke eller hjerte (1 Kor 2:9). «Jesus Kristus og Ham korsfestet.»

Vi skriver så lett fortiden om, når vi ikke ser skatten de eide. For et lys strålte så klart. Uten dette lyset ser selvsagt alt mørkt eller umulig ut, også det å se sin synd. Jesus Kristus, korsfestet og oppstått, er forskjellen de eide.

Powered by Labrador CMS