LOVSANG: Den ferske sangen fra Pinse Lovsang ble urframført under Led23-konferansen på Lillestrøm i januar, men lanseres først nå i påsken.

Den første lovsangen fra Pinse Lovsang utgis på langfredag

Musikkslipp på langfredag er kanskje ikke det vanligste, men den dagen blir innspillingen av en ny lovsang fra Pinsebevegelsen tilgjengelig i ulike digitale kanaler.

Publisert Sist oppdatert

Sangen handler ikke unaturlig om Jesu korsfestelse og er den første utgivelsen som kommer fra et nytt fellesprosjekt i Pinsebevegelsen, Pinse Lovsang.

– Pinsebevegelsen er kjent for lovsang og musikk, og mange miljøer og lovsangsledere har gjennom årene skrevet og gitt ut musikk. Men dette er første gang bevegelsen gjør noe felles, forklarer Kjetil Bergerud Larssen som er kommunikasjons- og arrangementsleder for Pinsebevegelsen.

Han er også prosjektleder for Pinsebevegelsens store årlige lederkonferanse, Led. De siste åra har Led Lovsang vært en del av dette arrangementet, knyttet til lovsangsteamet på møtene der.

Nå ønsker Pinsebevegelsen å gjøre dette til et mer helårlig arbeid, og derfor har de laget merkelappen Pinse Lovsang.

– Dette blir Pinsebevegelsens fellesarbeid når det gjelder lovsang, sier Larssen til Kristelig Pressekontor.

Sangen Kristus og Ham korsfestet er inspirert av 1. Korinterbrev. Den er skrevet av Karoline og Thomas Neteland sammen med David André Østby og ble spilt inn live under lederkonferansen Led23 på Lillestrøm i januar.

Utgivelsen av en ny sang på langfredag er en markering av at Pinse Lovsang – som Larssen kaller en label – er oppe og går. Han understreker at arbeidet er i en startfase, men at det har et lederteam blant andre bestående av lovsangsnestoren David André Østby.

Han er sanger, låtskriver og lovsangsleder og har de siste åra vært kreativ pastor i Filadelfiakirken Oslo. Med seg i lederteamet har han lovsangslederne Thomas Neteland og Vetle Jarandsen.

– Det er stor stas å kunne gi ut musikk sammen som bevegelse og at Led kan være en motor i dette. Mange krefter og personer har vært involvert i prosessen, og vi forsøker å bygge et låtskrivermiljø og et fellesskap på tvers i Pinsebevegelsen, sier Larssen videre.

Det blir mulig å høre den ferske sangen på Spotify, Apple Music og Tidal, mens en video dukker opp på YouTube, Facebook og Instagram.

Powered by Labrador CMS