Fulle hus for kristen house-gruppe

Jesus Loves Electro lovpriser Gud med sin house-musikk. De vil skape rom hvor man kan «ta litt av».

Publisert Sist oppdatert

- Det har vært mind­re re­ak­sjo­ner enn vi hadde trodd. Det er jo bare po­si­tivt. Det betyr jo at vi gjør noe rik­tig, sier Kje­til Ber­ge­rud Lars­sen.

Sam­men med fem andre kom­pi­ser til­knyt­tet Fi­ladel­fia i Oslo, har han i fire år spilt house-mu­sikk i grup­pen Jesus Loves Electro. De har spilt mer enn hund­re kon­ser­ter og denne hel­gen skal de spil­le i Bjør­nar­hal­len i Arna uten­for Ber­gen. For sjan­ge­ren kre­ver litt plass.

Skum­melt

Hva som er «god­kjent» kris­ten mu­sikk, er noe som for­and­rer seg. Rock­en har slitt lenge, og gjør det kan­skje fort­satt en­kel­te ste­der.

House-sjan­ge­ren kom på 1990-tal­let og fikk raskt et rykte på seg for å være mu­sik­ken som ak­kom­pag­ner­te bruk av ecsta­sy og annen styg­ge­dom.

Som i de aller fles­te til­fel­ler vil nok an­de­len pub­li­kum­me­re som bare var ute for å nyte mu­sik­ken, være gi­gan­tisk mye stør­re enn de som bruk­te stoff. Men sånn ska­pes i hvert fall et inn­trykk.

Gutta i Jesus Loves Electro er der­for po­si­tivt over­ras­ket over at de ne­ga­ti­ve re­ak­sjo­ne­ne har vært så få.

- Vi pluk­ker ut det vi vil ha i sjan­ge­ren, det er en fil­tre­rings­pro­sess. Men det er det med rock­en også, sier Ber­ge­rud Lars­sen.

Ole Jose Norum sier seg enig. Han er det siste til­skud­det til grup­pa. For ham var det et lykke­treff å høre Jesus Loves Electro.

- Jeg tenk­te; en­de­lig! En­de­lig noen som bru­ker denne mu­sikk­ty­pen til lov­sang. Det er gjen­nom denne mu­sik­ken jeg ut­tryk­ker meg best og det er lett å henge seg på, sier han.

- Jeg tror folk i me­nig­he­te­ne har sav­net et sted de kan ta litt av, uten fil­ter. Ulike sjan­ge­re og sti­ler er for­skjel­lig språk, det snak­ker til folk på forksjel­li­ge måter. Vi må tale med Gud og lov­pri­se Ham på for­skjel­li­ge måter, sier Ber­ge­rud Lars­sen

Vokser

Sjan­ge­ren grup­pen spil­ler vil klas­si­fi­se­res, enda mer pre­sist, som EDM - electro­nic dance music. Ele­men­ter av sjan­ge­ren er å finne i mye av da­gens pop­mu­sikk.

- Men hva er det dere gjør på ar­ran­ge­men­te­ne deres? Er det kon­sert? Lov­sangs­kveld? Møte?

- Det er en kon­sert, men alt vi gjør fra sce­nen - mu­sik­ken og alt det vi sier - peker på Gud. Vi vil ha Ham i fokus, sier Ber­ge­rud Lars­sen.

- Det er kon­sert med lov­pris­ning, sky­ter As­geir Ni­co­lai Krogh inn.

Simon Cas­per Øster­hus er, i til­legg til å være med i Jesus Loves Electro, også lov­sangs­le­der i Fi­ladel­fia Oslo. Det er litt for­skjell på de to sce­ne­ne.

- Ja, for­skjel­len er stor, men sam­ti­dig ikke. Vi har et fel­les lov­sangs­hjer­te. Alt det vi gjør er en lovs­nag til Gud. All mu­sikk kom­mer fra Gud. Lov­san­gen er min in­spi­ra­sjon, og det å få bruke en slik arena som Jesus Loves Electro til å prise Gud er noe vi har vel­dig tro på. Selv om opp­le­vel­se­ne de to ste­de­ne jo er gans­ke for­skjel­lig, smi­ler han.

Turné?

Som nevnt har grup­pen al­le­re­de spilt mange ste­der i Norge og i ut­lan­det. Til som­mer­en blir det mu­li­gens noen fes­ti­val-job­ber, men gutta er hem­me­lig­hets­ful­le i for­hold til det spørs­må­let.

Det kom­mer også ny plate om kun kort tid.

Dagen

Elektronisk musikk

Fellesbetegnelse for musikk som er komponert eller bearbeidet ved hjelp av elektronisk utstyr og som «fremføres» gjennom høyttalere. Den elektroniske musikken har røtter tilbake til eksperimenterende kunstmusikk der komponistene ønsket å generere «nye» lyder som akustiske instrumenter ikke kunne lage. Det ble laget en god del elektronsike instrumenter (elektrofoner), men disse ble etter annen verdenskrig erstattet med båndopptakerteknikken. Enkelte komponister tok utgangspunkt i elektronisk genererte lyder og andre tok utgangspunkt i opptak av naturlige lyder og bearbeidet disse i sine komposisjoner (konkret musikk). Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS