Rebecca Svendsen: Rebecca Svendsen

Rebecca (22) sa ja til misjon under The Send

Tanken om å reise ut i misjon har vært der siden tenårene. På fjorårets The Send tok hun et nytt steg med løfter om tett oppfølging.

Publisert Sist oppdatert

25. juni i fjor samlet The Send over 9.000 mennesker i Telenor Arena.

Nylig ble det kjent at det skal arrangeres lokale varianter av The Send i Oslo, Kristiansand og Stavanger denne våren.

Svarte ja på alle tre

Tall fra slutten av august viser at 749 personer sa ja til misjon i en eller annen utgave. Over 1.000 personer sa ja til å fordype seg mer i Bibelen og å lære mer om bønn.

UTFORDRINGER: Under The Send kunne deltakerne respondere på ulike utfordringer som ble gitt.

Rebecca Svensen svarte ja på alle tre.

– Bibel er noe jeg brenner for, og bønn er noe jeg vil vokse mer i, sier hun til Dagen.

– Er det noe Gud vil?

Svensen jobber for tiden ved Ungdom i Oppdrags base på Sola i Rogaland. Hun er takknemlig for oppfølgingen hun har fått i etterkant av The Send.

– Jeg har lenge tenkt på hva det vil si å ha et misjonskall. Hva betyr det, og er det noe Gud vil jeg skal inn i? På et arrangement i forkant av The Send, opplevde jeg at Gud la et spesielt land på hjertet mitt. Under selve arrangementet i sommer, kjente jeg på et sterkt ønske om å dra. Da jeg trykket «ja» i appen, var det for å ha noen å gå sammen med i den prosessen, forteller hun.

Over 100 navn

Misjonsleder Yngvild Hofstad i UIO har over 100 navn på listen som ønsker å reise ut i langtidsmisjon. De har ikke greid å komme i kontakt med alle, men håper å komme i kontakt med enda flere over nyttår.

I løpet av høst og vår har de lagt opp til misjonseventer rundt i Norge.

– Til sammen har vi planlagt rundt 15-20 slike samlinger, sier hun.

MISJONSLEDER: Yngvild Hofstad er misjonsleder i Ungdom i Oppdrag.

På Unåddkonferansen i Bergen i fjor høst møtte 25 opp på seminaret «Fra kall til tjeneste».

– Halvparten av dem hadde vært på The Send, opplyser hun.

Fire misjonsorganisasjoner

I Tromsø ble det arrangert et felleskristent arrangement for unge som er interessert i misjon. Der samlet de rundt 40-50 personer, forteller Hofstad.

Fire misjonsorganisasjoner følger opp de som sa ja til å reise ut i langtidsmisjon. I tillegg til Ungdom i Oppdrag er det Frontiers, Wycliffe og Misjonssambandet.

– Vi har gitt et løfte om ett års felles oppfølging. Om noen vil ut i misjon eller er på vei ut, følger vi dem videre, sier Hofstad.

Blant dem som svarte ja til langtidsmisjon, var det 80 som ønsket å bli fulgt opp av UIO.

– Vi har fått et stort ansvar, og veien ut kan ta flere år. Men vi ønsker å gå sammen med dem så langt det lar seg gjøre, sier hun.

På «speidertur»

Svensen blir fulgt opp av en kollega ved basen på Sola. De to hadde en samtale i etterkant av The Send. I løpet av høsten har kollegaen tatt initiativ til å sette opp samlinger en gang i måneden der de snakker om tema som er relevante for misjon.

– Vi er flere som møtes der. I gruppen snakker vi om kall, betydningen av bønn, hvordan be for en nasjon og overgangen til en ny kultur.

I slutten av januar drar hun på misjonstur til det landet hun opplever at Gud har lagt på hennes hjerte. Hun kaller det en «speidertur». Der kommer hun til å se nærmere på det som drives av misjonsarbeid i håp om å få en retning for hva hun ønsker å jobbe med.

– Et sterkt inntrykk

Det gjorde et sterkt inntrykk på henne å se at det var mange flere enn henne som sa ja til å reise ut i misjon under The Send. I etterkant har hun hatt flere samtaler med folk som ønsker å bo og jobbe i et annet land.

STO BAK: 28 ulike organisasjoner og kirker sto bak The Send i Telenor Arena.

– I tillegg møter jeg flere unge i lokalmiljøet som har fått et sterkt ønske om å være tydeligere kristne på skolen. Noen knytter det til The Send, men ikke alle, sier hun.

120 sa ja til å følge Jesus

På pressekonferansen som ble holdt 29. desember, fortalte nestleder Ann-Helen Sperrud at rundt 500 hadde svart ja på at de ønsket å ta imot Jesus i Telenor Arena.

– Da vi kontaktet dem i etterkant, var det flere som sa at de var kristne fra før. Men siden vi ringte absolutt alle som hadde svart «ja», fikk vi bekreftet at 120 ville bli kristne den dagen. Når var vi sist på et møte der 120 sa ja til å følge Jesus? spurte hun.

– For tidlig å måle

Eirik Austeng, pastor i Hamar Frikirke, har hatt hovedansvar for å følge opp de som svarte ja på at de ønsket å etablere nye fellesskap. I løpet av høsten har han hatt mange gode samtaler med folk, men han konstaterer at det er vanskelig å måle resultatet av et slikt arbeid.

– The Send handlet primært om å sette mennesker i bevegelse og om å tilby hjelp i den bevegelsen. Det er for tidlig å måle hva som kommer ut av det.

KONTAKTET: Frikirkepastor Eirik Austeng er en av mange som har kontaktet folk i etterkant av The Send.

I samtalene har det kommet fram at noen ønsker å starte et arbeid og trenger hjelp til å komme i gang. Andre bor kanskje i en bydel med få kristne og ønsker å starte opp et felleskap der.

– Samtalene gir et godt innblikk i hvordan Menighets-Norge ser ut. Det er så utrolig mange ulike måter å drive kirke på. Det reflekteres i det folk vil starte, sier han til Dagen.

Komme tett på

Ann-Helen Sperrud sier at målet med oppfølgingsarbeidet har vært å komme tett på mennesker som sa ja til en utfordring.

– Sammen med andre organisasjoner prøver vi å koble mennesker.

KOBLE: – Sammen med andre organisasjoner prøver vi å koble mennesker, sier Ann-Helen Sperrud.

På pressekonferansen sa Sperrud at suksessfaktoren ligger i kombinasjonen av samlinger i forkant, under og i etterkant av The Send.

– Alle har fått tilbud om å bli fulgt opp av noen som «går sammen med dem et helt år». Det tror jeg er en skikkelig nøkkel inn i generasjon Z, tror hun.

Når The Send arrangeres i tre ulike byer til våren, vil deltakerne bli fulgt opp av lokale menigheter. UIO-lederen tror og håper på at det vil skape et enda sterkere engasjement for å nå ut med evangeliet.

Powered by Labrador CMS