For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Andakt

BRØDET: I det 2. århundre f.Kr. var grekerne blitt de ledende på bakekunstens område; de bakte over 50 forskjellige brødsorter, deriblant et ostebrød. Bakerne nøt ikke alltid høy anseelse, skriver Håkon C. Hartvedt.

Vil du ikke ha Brødet?

Publisert Sist oppdatert

Boken «Dagliglivets historie», utgitt av Det Beste, forteller blant annet om det moderne brødets historie, og her er det mer dramatikk enn jeg kunne forestilt meg. Jeg plukker litt.

«I det 2. århundre f.Kr. var grekerne blitt de ledende på bakekunstens område; de bakte over 50 forskjellige brødsorter, deriblant et ostebrød som var temmelig likt de vi kjenner i våre dager (…)

Bakerne nøt ikke alltid høy anseelse. I middelalderen da det ble dannet laug, ble kvaliteten på brødene deres nøye kontrollert av lokale offentlige tjenestemenn.»

Powered by Labrador CMS